Ο Τζον Σάλιβαν, πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα, φέρεται μετά τη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, να ζήτησε η Ρωσία να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο στο πόλεμο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Νεντ Πράις, δήλωσε πως είναι «απολύτως απαράδεκτο» να μην επιτρέπεται στις ΗΠΑ η προξενική βοήθεια σε αμερικανούς πολίτες που κρατούνται στη Ρωσία.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση της μπασκετμπολίστριας Μπρίτνεϊ Γκρίνερ, η οποία συνελήφθη τον περασμένο μήνα στη Ρωσία για κατοχή φιαλιδίων ατμίσματος που περιείχαν χασισέλαιο. Μέχρι σήμερα δεν έχει επιτραπεί η παροχή προξενικής βοήθειας στην αμερικανίδα αθλήτρια, σημείωσε ο Πράις.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας είχε ανακοινώσει ότι κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ και τον προειδοποίησε ότι ο χαρακτηρισμός του Τζο Μπάιντεν για τον Πούτιν (σ.σ. «εγκληματίας πολέμου») έχει φέρει τις σχέσεις των δύο χωρών στα πρόθυρα της διακοπής, αναμεταδίδει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ.