Μέσα από τα ερείπια του θεάτρου της Μαριούπολης, στο υπόγειο του οποίου είχαν καταφύγει εκατοντάδες Ουκρανοί που είχαν χάσει τα σπίτια τους από τους βομβαρδισμούς, έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 130 άνθρωποι, μέχρι στιγμής, ενώ τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν το έργο τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinfrom, στον αριθμό αυτό αναφέρθηκε η Ουκρανή βουλευτής Όλγκα Στεφανίσινα με ανάρτησή της στο Facebook. «Το καταφύγιο στο υπόγειο του Θεάτρου της Μαριούπολης άντεξε. Ήδη έγινε δυνατόν να σωθούν 130 άνθρωποι. Ερείπια, οι εργασίες συνεχίζονται» έγραψε η Στεφανίσινα.

Την είδηση πως οι επιζώντες είναι δεκάδες μετέδωσαν, λίγο νωρίτερα, και οι ανταποκριτές και απεσταλμένοι στην περιοχή δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ.

Το θέατρο της Μαριούπολης βομβαρδίστηκε στις 16 Μαρτίου. Από τον αεροπορικό βομβαρδισμό καταστράφηκε το κεντρικό τμήμα του θεάτρου, ενώ από την κατάρρευση αποκλείσθηκε η είσοδος του καταφυγίου που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου , στο οποίο έμεναν εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, κατά τις ίδιες πηγές.

Λόγω των συνεχών πυροβολισμών οι διασώστες δεν μπορούσαν άμεσα να αρχίσουν το έργο τους.

Το Κίεβο και η Μόσχα ανταλλάσσουν κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για την επίθεση αυτή.