Ο Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Μόσχα, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεκαθάρισε ότι η χώρα του, θα συνεχίσει να εφαρμόζει την συνθήκη του Μοντρέ για τα στενά του Βοσπόρου.

Επίσης, μίλησε για τις προθέσεις της Τουρκίας και τόνισε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να έχει ρόλο διαμεσολαβητή για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, γιατί όπως είπε έχει καλές σχέσεις και με τη Ρωσία και με τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, τόνισε πως ελπίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την ειρήνη.

Από τη μεριά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε πως Ρωσία και Τουρκία έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα όσα γίνονται στην Ουκρανία, ωστόσο εκτιμά το ρόλο της Άγκυρας ως διαμεσολαβήτριας.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για μια συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Ζελένσκι, αλλά ότι μια τέτοια συνάντηση θα γίνει μόνο για να επισφραγιστεί μια συγκεκριμένη συμφωνία. «Δεν υπάρχουν εμπόδια για τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης με την κατανόηση ότι δεν θα γίνει μόνο για να γίνει. Θα πρέπει να επισφραγιστούν συγκεκριμένες συμφωνίες που επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι δύο αντιπροσωπείες», είπε χαρακτηριστικά.