Κάτω από τα χαλάσματα και τις ρημαγμένες γέφυρες του Ιρπίν της Ουκρανίας αποκαλύπτονται ανθρώπινες ιστορίες. Η ιστορία μίας νέας γυναίκας που βρήκε φρικτό θάνατο από οβίδα μαζί με τα δύο παιδιά της συγκλονίζει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, ο εκκωφαντικός ήχος της έκρηξης έσβησε σε μια στιγμή τα όνειρα μιας οικογένειας. Η Τατιάνα, μητέρα δύο παιδιών, ξεψύχησε προσπαθώντας να εγκαταλείψει το Ιρπίν. Μαζί της, φρικτό θάνατο βρήκαν τα παιδιά της, ηλικίας εννέα και 18 ετών, καθώς και το σκυλάκι τους. Η οβίδα έπεσε δίπλα τους.

H έμπειρη φωτορεπόρτερ Λίνσει Αντάριο από τους ΝΥΤ κατέγραψε τις δραματικές στιγμές, καθώς ο θάνατος της οικογένειας συνέβη λίγα μέτρα μπροστά της. Η ίδια είπε: «Είδα πολίτες να γίνονται στόχος. Και ειναι σημαντικό ότι η εικόνα ταξιδεύει μακριά και όποιος αρχηγός παίρνει αποφάσεις θα πρέπει να ξέρει τι γίνεται στο πεδίο».

Οι συνεργάτες της ατυχής μητέρας στην εταιρία όπου δούλευε την αποχαιρέτησαν με ένα τρυφερό κείμενο, ενώ ο σύζυγός της, ανέβασε φωτογραφίες της οικογένειας του, που δεν πρόλαβε να αποχαιρετήσει. Απαρηγόρητος έγραψε: «Συγχωρέστε με, δε σας προστάτευσα».

Πατέρας αποχαιρετά τα παιδιά του στο Ιρπίν

Πνιγμένο στα δάκρυα, το αγοράκι χτυπάει με το χεράκι του το κράνος του μπαμπά του. Ειναι αστυνομικός, όμως θα πρέπει να παραμείνει στο Ιρπίν να βοηθήσει στον πόλεμο.

Ο μικρούλης δε θέλει να του πει αντίο. Ο μπαμπάς προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του. Τον δελεάζει με μια σοκολάτα, όμως ο μικρός απαρηγόρητος την σπρώχνει κι αυτήν… Με ένα μωρό στην αγκαλιά κι ένα δεύτερο να κλαίει, η μητέρα καλείται να προχωρήσει στο άγνωστο χωρίς τον σύντροφό της.

Ο Ουκρανός ανώτατος αξιωματούχος Ολεκσέι Ντανίλοφ δήλωσε την Τετάρτη (9/3) πως 67 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου και κάλεσε τους συμμάχους του Κιέβου να επιβάλλουν για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως συζήτησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία για την ασφάλεια των αμάχων και την αύξηση των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Τουλάχιστον 1.170 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη από ρωσικές δυνάμεις, τη Μαριούπολη, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε σήμερα μια ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, επικαλούμενη στοιχεία του αντιδημάρχου της Μαριούπολης.