Στα χέρια του υποστηρίζει πως έχει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας άκρως απόρρητα έγγραφα που αποδεικνύουν, κατ’ αυτό, ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση μέσα στον Μάρτιο εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική περιοχή της χώρας.

Το υπουργείο δημοσιοποίησε έξι σελίδες των εγγράφων, που είναι συνταγμένα στα ουκρανικά και μοιάζουν αναφέρονται στις προετοιμασίες μονάδων για στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο την αυθεντικότητα και το περιεχόμενο των εγγράφων.

Η Μόσχα μειώνει τη χρήση αμερικανικού δολαρίου, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

Στο μεταξύ, η Ρωσία μειώνει τη χρήση αμερικανικών δολαρίων στα αποθεματικά της και τους εξωτερικούς διακανονισμούς της μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση στη χώρα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο δηλώσεις του διευθυντή οικονομικής συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η αντίδραση της Ρωσίας στις δυτικές κυρώσεις θα χαρακτηρίζεται από ευαισθησία και ακρίβεια, η Ρωσία επεξεργάζεται μέτρα προς όλες τις κατευθύνσεις, πρόσθεσε το RIA επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.