Στις ευρωπαϊκές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας ότι η Ιταλία έχει παγώσει αγαθά Ρώσων ολιγαρχών, αξίας 140 εκατ. ευρώ.

«Στην Ιταλία, μέσω του υπουργείου οικονομικών, παγώσαμε αγαθά των Ρώσων ολιγαρχών, αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ. Η Τράπεζα της Ιταλίας ζήτησε από όλες τις τράπεζες της χώρας, να της κοινοποιούν λεπτομερώς τα σχετικά μέτρα που λαμβάνουν. Θα ήθελα να ληφθούν ανάλογα μέτρα από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. Πρέπει όλοι μας να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς, σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό», τόνισε ο Ντράγκι.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα του διέθεσε 110 εκατομμύρια ευρώ στην ουκρανική κυβέρνηση και ότι συνεχίζει να στηρίζει τους πρόσφυγες, με οικονομική και υγειονομική βοήθεια.

«Δεν έχουμε αναφερθεί σε αυτό, αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν και νέες κυρώσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, ενώ, σε ότι αφορά την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία την στηρίζει, αλλά πρόκειται για διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο, αφού το προαπαιτούμενο είναι, για κάθε χώρα, μια σειρά από βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές».