Για τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για την προετοιμασία της Ευρώπης στην ψηφιακή εποχή, Μαργκρέτε Βεστάγκερ την Πέμπτη (3/3) τονίζοντας πως «αλλάζει το σκηνικό των εξωτερικών μας σχέσεων. Είναι μία καμπή, μία τρομερή αλλαγή στην Ιστορία, αυτήν τη στιγμή».

Στο πλαίσιο εκδήλωσης στη Βουλή των Ελλήνων για τη διαμόρφωση του ψηφιακού μας μέλλοντος, τις προκλήσεις και τις προοπτικές η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία απηύθυνε ομιλία συνδεόμενη από της Βρυξέλλες με την αίθουσα της Γερουσίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με αναφορά στην πολεμική κρίση στην Ευρώπη μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Αυτό το όμορφο πρωινό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που βιώνει η Ευρώπη» είπε και έκανε λόγο για «φρίκη» που γνωρίζουμε την τελευταία εβδομάδα.

«Εμείς στην ΕΕ πιστεύουμε στην εθνική κυριαρχία, στην αυτοδιάθεση, στον σεβασμό του κάθε ατόμου και εδώ ακριβώς λαμβάνει χώρα αυτή η τρομερή επιθετικότητα εκ μέρος των Ρώσων και καταλήγει στη θυσία των Ουκρανών, του λαού της Ουκρανίας, κάτι το οποίο μας ενώνει και ενισχύει τον σκοπό μας, το να ζούμε δηλαδή σε Δημοκρατία και να παλεύουμε γι’ αυτήν», υπογράμμισε η Ευρωπαία επίτροπος.