Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να διώξουν από την χώρα 12 Ρώσους διπλωμάτες του ΟΗΕ, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, που είναι σε εξέλιξη. Όπως αναφέρει το Reuters, δόθηκε εντολή στους Ρώσους διπλωμάτες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να φύγουν από την Αμερική, ενώ έχουν διορία μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Μάλιστα, με βάση το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ φέρεται να ανέφεραν το εξής: «Ζητήσαμε από τους Ρώσους διπλωμάτες να φύγουν, ώστε να μην βλάψουν την εθνική κυριαρχία μας».

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη απόφαση, ήρθε λίγη ώρα μετά την δυσφορία της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον, για «εχθρικές» διαδηλώσεις -όπως τις χαρακτήρισε- σε διπλωματικές εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ.

Αίτηση Μακρόν στον ΟΗΕ για παύση των εχθροπραξιών

Ο Γάλλος πρόεδρος κατέθεσε αίτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, επειδή η ρωσική εισβολή έχει δημιουργήσει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Συγκεκριμένα, μέσα σε τέσσερις μέρες μισό εκατ. άτομα εγκατέλειψαν τις εστίες τους, ενώ εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα φτάσουν τους 5 εκατ. Πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, προσερχόμενη στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που συγκαλέστηκε εκτάκτως στις Βρυξέλλες την Κυριακή (27/2), σημείωσε ότι όσοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, βρίσκουν καταφύγιο κυρίως στη Πολωνία και την Ουγγαρία.