Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν νωρίτερα, Δευτέρα (28/2), δείχνουν ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να πλησιάζουν στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 27 χιλιομέτρων.

Το κομβόι αυτό, στην ανατολική πλευρά του αεροδρομίου Αντόνοφ, περιλαμβάνει εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα, άρματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης.

Σύμφωνα με το υλικό αυτό, η δύναμη αυτή συνεχίζει να κινείται νότια, προς το Κίεβο, γράφει το Reuters.

«Οι ρωσικές δυνάμεις θα περικυκλώσουν το Κίεβο»

Οι εκτιμήσεις αυτές συγκλίνουν με όσα ανέφερε προ ολίγου Αμερικανός αξιωματούχος στο ίδιο Πρακτορείο: «Αναμένουμε ότι (σ.σ. οι Ρώσοι) θα θελήσουν να συνεχίσουν να κινούνται προς την πόλη και θα προσπαθήσουν να την περικυκλώσουν τις επόμενες ημέρες».

Κατά την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Έκρηξη στο Κίεβο

Ήδη ακούστηκαν εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα

Των αναφορών αυτών προηγήθηκαν δημοσιεύματα Ουκρανικών ΜΜΕ τα οποία έκαναν λόγο για ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο, σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – από τις οποίες δεν προέκυψε παρά η ανάγκη για την επανάληψή τους, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

Στην ουκρανική πρωτεύουσα ακούστηκαν σειρήνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να κατευθυνθούν στο πλησιέστερο καταφύγιο.