Καραβάνια προσφύγων έρχονται από την Ουκρανία στην Ευρώπη, καθώς χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, εν μέσω της ρωσικής εισβολής, ενώ μία πρόσφυγας μίλησε στο Newsbeast για την κατάσταση που επικρατεί και παρέθεσε σχετικό βίντεο.

Η Ξένια από την Ουκρανία βρέθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε 63 άτομα από τον Προμαχώνα προς την Αθήνα και ανέφερε ότι επικρατεί χαμός στα σύνορα, ενώ στέκονται στη σειρά για ώρες ηλικιωμένοι και παιδιά μέσα στο κρύο.

«Ταξιδεύουμε 2 ημέρες. Ξεκινήσαμε από το Λβιβ και στη Ρουμανία περιμέναμε 6 ώρες. Σε σύγκριση με άλλους ήμασταν προνομιούχοι γιατί μπορούσαμε να καθόμαστε μέσα στο λεωφορείο αλλά εδώ μέσα έχει μωρά και ηλικιωμένους. Στα σύνορα γινόταν ο απόλυτος χαμός. Είχαμε νερό και φαγητό δωρεάν αλλά εκεί είχε χιλιάδες άτομα που περίμεναν όρθια μεστό κρύο. Εγώ δεν το σκέφτηκα στιγμή, άκουσα τους βομβαρδισμούς και έφυγα αλλά έμεινε πίσω όλη μου η οικογένεια. Δεν θέλουν να φύγουν από εκεί και κάποιους δεν τους αφήνουν κιόλας να φύγουν», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως «εγώ θα πάω στην Αθήνα εκεί έχω την ξαδέρφη μου αλλά δεν ξέρω πότε θα γυρίσω πίσω. Σοκαριστικά, τρομακτικά πράγματα, θέλω απλά να σταματήσει όλο αυτό να γυρίσω πίσω γιατί τώρα κοιτάω το κινητό μου, περιμένω μήνυμα από τους δικούς μου να μου πουν είμαστε οκ και ζωντανοί».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: