Ας μην έχουμε αυταπάτες. Πόλεμος σημαίνει όλεθρος, πόνος και οδύνη. Σπαραξικάρδιες εικόνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάθε μέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον επακόλουθο πόλεμο. Τα θύματα είναι εκατοντάδες ενώ από τους βομβαρδισμούς δεν έχουν γλιτώσει ούτε τα παιδιά. Όλα τα μάτια της διεθνούς κοινότητας πλέον στρέφονται στις επικείμενες συνομιλίες των δύο πλευρών που θα διεξαχθούν στη Λευκορωσία.

Μεταξύ των συγκλονιστικών φωτογραφιών από την ουκρανική πόλη Μαριούπολη στην περιοχή του Ντονέτσκ ήταν μια φωτογραφία του νοσηλευτή Ολεξάντρ Κονοβάλοφ να εκτελεί μάταια τις πρώτες βοήθειες σε ένα μικρό κορίτσι που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης αφού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. Δίπλα της, ένας ενήλικας αιμόφυρτος σκύβει με αγωνία. Οι φωτογραφίες έρχονται σαν αποτέλεσμα των εχθροπραξιών σε όλη την Ουκρανία ενώ για τα θύματα στην Μαριούπολη το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο «για βομβαρδισμό αμάχων από το νεοναζιστικό ουκρανικό Τάγμα Αζόφ».

Πόλεμος στην Ουκρανία

Περισσότερες φωτογραφίες δείχνουν το κορίτσι μέσα σε ένα νοσοκομείο της Μαριούπολης, όπου περιβάλλεται από μια ομάδα ενηλίκων που προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τη νεαρή της ζωή.

Νεκρό παιδί από βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Έγινε έτσι με τραγικό τρόπο ένα από τα 16 παιδιά που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στον πόλεμο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο, σύμφωνα με την Kyiv Independent.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Λιάσκο αποκάλεσε τα ρωσικά στρατεύματα «τρομοκράτες» επειδή φέρεται να στόχευαν αμάχους και ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι οι Ρώσοι πρέπει να δικαστούν για τη διάπραξη διεθνών εγκλημάτων πολέμου.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Οι μάχες συνεχίστηκαν σε ολόκληρη την Ουκρανία το Σαββατοκύριακο, χωρίς να φαίνεται κάποιο ξεκάθαρο τέλος των εχθροπραξιών στον ορίζοντα καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε το σύστημα πυρηνικών όπλων της χώρας του να τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού την Κυριακή.

Μερικές από τις πιο σφοδρές μάχες σημειώθηκαν στην πόλη Χάρκοβο, όπου τοπικοί Ουκρανοί αξιωματούχοι κήρυξαν τη νίκη την Κυριακή.