Ειδικό σώμα που θα απαρτίζεται από ξένους εθελοντές, δημιουργεί η Ουκρανία, ώστε να αντιμετωπίσει τα ρωσικά στρατεύματα που εισβάλλουν στη χώρα. Πρόκειται για την «Διεθνής Λεγεώνα», η δημιουργία της οποίας γίνεται λίγες μέρες μετά το κάλεσμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να βοηθήσουν όσοι Ευρωπαίοι έχουν μια εμπειρία στο πεδίο της μάχης.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, η ουκρανική προεδρία σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, αναφέρει το εξής: «Όλοι οι ξένοι υπήκοοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αντίσταση έναντι των Ρώσων εισβολέων και να προστατεύσουν την παγκόσμια ασφάλεια καλούνται από τις ουκρανικές αρχές να ενταχθούν στις δυνάμεις άμυνας».

Η ειδική μονάδα θα συγκροτηθεί υπό το όνομα «Διεθνής Λεγεώνα», ενώ οι εθελοντές καλούνται να μεταβούν στις πρεσβείες της Ουκρανίας στις χώρες τους.

Η παραπάνω ενέργεια γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ουκρανικών δυνάμεων, καθώς τόσο Ευρωπαϊκά κράτη, όσο και οι ΗΠΑ, ανακοίνωσαν ότι στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό. Κυρίως αποστέλλονται αντιαρματικά και πύραυλοι, ενώ η Ουάσιγκτον σημείωσε ότι θα παρέχει και οικονομική βοήθεια.

Παρόλα αυτά, είναι ακόμη ρευστή η κατάσταση, καθώς Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, ύστερα από συνάντηση που είχε ο Ζελένσκι με τον Λευκορώσο πρόεδρο.