Το δεύτερο μαύρο κουτί του A320 που συνετρίβη στις Άλπεις επιβεβαιώνει την εκδοχή της εσκεμμένης ενέργειας του συγκυβερνήτη, έγινε γνωστό από πηγές της έρευνας. Μάλιστα ανέφεραν ότι ο συγκυβερνήτης Ανδράς Λούμπιτς επιτάχυνε πολλές φορές οδηγώντας το αεροπλάνο προς τη συντριβή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μια πρώτη ανάγνωση των στοιχείων δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης ρύθμισε τον αυτόματο πιλότο στα 100 πόδια και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καθόδου άλλαξε τις ρυθμίσεις για να κατέβει πιο γρήγορα το αεροπλάνο.

Το δεύτερο μαύρο κουτί εντοπίστηκε διαλυμένο  μετά από εννέα ημέρες ερευνών το δεύτερο μαύρο κουτί της μοιραίας πτήσης της Germanwings στην πλαγιά των Άλπεων, όπως ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ωστόσο, οι Αρχές που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το Airbus συνετρίβη, υποστηρίζουν ότι πολλά από τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το BBC στο δεύτερο μαύρο κουτί εντοπίστηκε και η κάρτα μνήμης, στην οποία έχουν πιθανότατα αποτυπωθεί τεχνικές λεπτομέρειες, όπως η θέση του αεροσκάφους, η ταχύτητα και η πορεία που ακολούθησε μέχρι τη συντριβή του.