Θα αργήσει να γίνει κατανοητή η συντριβή του Airbus της Germanwings

Ο Λούμπιτς είχε περάσει περίοδο «σοβαρής κατάθλιψης»


ΚΟΣΜΟΣ
20:54
01/04/2015
Θα αργήσει να γίνει κατανοητή η συντριβή του Airbus της Germanwings
1
loading

Κλειστό κράτησε το στόμα του ο επικεφαλής της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ αποφεύγοντας να απαντήσει σε καταιγισμό ερωτήσεων αναφορικά με το τι γνώριζε η γερμανική αεροπορική εταιρεία για την ψυχική υγεία και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Αντρέας Λούμπιτς, ο πιλότος που πιστεύεται ότι έριξε σκόπιμα το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα.

Η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε την Τρίτη ότι βρήκε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δείχνουν ότι ο Λούμπιτς, που είχε προσληφθεί ως πιλότος στη θυγατρική χαμηλού κόστους Germanwings, είχε δηλώσει στη σχολή όπου εκπαιδεύτηκε ως πιλότος ότι είχε περάσει μια περίοδο «σοβαρής κατάθλιψης».

Η αποκάλυψη αυτή ενέτεινε τα ερωτηματικά για την επάρκεια των ψυχολογικών εξετάσεων που περνούν οι πιλότοι αλλά και για την τήρηση του ιατρικού απορρήτου στη Γερμανία.

Ο Κάρστεν Σπορ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αφού επισκέφθηκε το μνημείο των θυμάτων, κοντά στο σημείο της συντριβής του Α320, και αποχώρησε αφού διάβασε μια ανακοίνωση.

Ο Λούμπιτς μπόρεσε να ξαναρχίσει την εκπαίδευσή του αφού πέρασε ξανά όλες τις εξετάσεις — ιατρικές και καταλληλότητας. Ωστόσο, στην άδεια πιλότου που έλαβε υπήρχε μια υποσημείωση που ανέφερε ότι έπασχε από κάποιου είδους ασθένεια, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μια καλά πληροφορημένη πηγή. Με βάση τη γερμανική νομοθεσία όμως, η Lufthansa, ως εργοδότης, δεν μπορεί να ζητήσει πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό ενός υπαλλήλου της.

Το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θα περιμένει την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές προτού αποφασίσει για τυχόν αλλαγές στους κανονισμούς ασφαλείας των πτήσεων.

Στην ανακοίνωσή του ο Σπορ υπογράμμισε πως δεν είναι σαφές τι οδήγησε τον Λούμπιτς να ρίξει το Airbus A320 στη βουνοπλαγιά, σκοτώνοντας 150 ανθρώπους μαζί με τον ίδιο. «Μαθαίνουμε καθημερινά και περισσότερα για τις αιτίες του δυστυχήματος. Θα χρειαστεί πολύς, πολύς καιρός για να καταλάβουμε όλοι μας πώς μπόρεσε να συμβεί αυτό», είπε.
Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παράσχει βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων για όσο διάστημα την χρειάζονται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

    Ο ΘΕΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ.ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει