Στην αποκάλυψη πως ο Αντρέας Λούμπιτς, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus, είχε αναζητήσει στο Διαδίκτυο μεθόδους αυτοκτονίας λίγες ημέρες πριν την αεροπορική τραγωδία προχώρησε η γερμανική δικαιοσύνη.

Στο τάμπλετ του συγκυβερνήτη, η οποία κατασχέθηκε σε ένα από τα σπίτια του, οι ερευνητές βρήκαν στοιχεία για τις έρευνες που είχε κάνει στο Διαδίκτυο ως τις 23 Μαρτίου και οι οποίες δείχνουν ότι αναζήτησε πληροφορίες «για μεθόδους αυτοκτονίας», καθώς και «για τις πόρτες των πιλοτηρίων και για τις προδιαγραφές ασφαλείας τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία του Ντίσελντορφ.

Παράλληλα, εντοπίστηκε σήμερα το δεύτερο μαύρο κουτί του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, το οποίο συνετρίβη στις 24 Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις, όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας.

Το μαύρο κουτί αυτό περιέχει τις δεδομένα της πτήσης του αεροπλάνου, από τη συντριβή του οποίου σκοτώθηκαν και οι 150 επιβαίνοντες.

Το πρώτο μαύρο κουτί είχε βρεθεί την ημέρα του δυστυχήματος και από την ανάλυση των δεδομένων που περιείχε αποκαλύφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος βρισκόταν μόνος στο πιλοτήριο τη στιγμή της τραγωδίας, πιθανόν έριξε σκόπιμα το αεροπλάνο.