Έτσι κατέγραψε ο φακός των φωτογράφων του κόσμου μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στα στιγμιότυπα που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Ο Γιάννης βλέπει συγκινημένος τη μητέρα του και τον αδερφό του να πολιτογραφούνται Έλληνες

«Πάντα ήμασταν Έλληνες, πήγαμε σε ελληνικό σχολείο, ξέρουμε να μιλάμε ελληνικά, ξέρουμε την ελληνική κουλτούρα» είπε ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μία μέρα μετά την πολιτογράφηση του αδερφού του Κώστα και της μητέρας του Βικτόριας ως Έλληνες.

Φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραβούσε με βίντεο όλη την τελετή χαρούμενος για την εξέλιξη και τη δική του αλλά και της οικογένειάς του.

Καμπούλ, Αφγανιστάν: Ένας μήνας με τους Ταλιμπάν στην εξουσία

Έκλεισε ένας μήνας από τη στιγμή που η Καμπούλ έπεσε και οι Ταλιμπάν επίσημα κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν. Η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις μάλλον μουδιασμένα αναλογιζόμενη ίσως και τις ευθύνες που έχει στην καταστροφή ενός κράτους και της επιστροφής ακραίων φονταμενταλιστών στην εξουσία.

Η ζωή στη χώρα προσπαθεί να αποκτήσει μια κάποια ροή με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην καταπίεση των γυναικών από το καθεστώς.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: Μία αγκαλιά για να ξορκίσουν τους δαίμονες και απαλύνουν το τραύμα

«Ο Νάσαρ βρήκε περισσότερα από 100 νέα θύματα να κακοποιήσει. Ήταν σαν να σέρβιραν αθώα παιδιά σε έναν παιδόφιλο σε πιατέλα». Τα λόγια της Άλι Ράισμαν για την επί χρόνια σεξουαλική κακοποίηση παιδιών-αθλητριών γυμναστικής των ΗΠΑ από τον γιατρό της ομοσπονδίας Λάρι Νάσαρ συγκλονίζουν.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη Γερουσία κατά τη συνεδρίαση με το «κατηγορώ» από τις ΜακΚέιλα Μαρόνι, Μάγκι Νίκολς και Άλι Ράισμαν και Σιμόν Μπάιλς έσπασαν καρδιές.

Μόντσα, Ιταλία: Το τρομακτικό ατύχημα και η κοκορομαχία Χάμιλτον-Φερστάπεν

Το Grand Prix Ιταλίας πέρασε αλλά ακόμα αυτό συζητάμε και όπως φαίνεται θα το συζητάμε καιρό. Πως όχι άλλωστε αφού η κόντρα των Λούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν επεφύλασσε μία ακόμα κοκορομαχία. Το τρομακτικό ατύχημα των δύο πιλότων σόκαρε τους πάντες με τη ρόδα του μονοθεσίου του Γερμανού να ξύνει το κεφάλι του Βρετανού.

Λευκός Οίκος, ΗΠΑ: Οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν, προς ποια κατεύθυνση θα δούμε

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να ενισχύσουν σε όλα τα επίπεδα τις συμμαχίες τους έναντι της Κίνας. Την Τετάρτη 15/9 ανακοίνωσαν, με την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μία ευρεία σύμπραξη ασφαλείας που περιλαμβάνει κυρίως την παράδοση πυρηνικών υποβρυχίων στην Καμπέρα.

Άμεση συνέπεια αυτής της θεαματικής ανακοίνωσης: Η Αυστραλία ακύρωσε ένα γιγαντιαίο συμβόλαιο με τη Γαλλία για την παράδοση συμβατικών υποβρυχίων, προκαλώντας το θυμό του Παρισιού. Η οργή σε Πεκίνο και Παρίσι ήταν έκδηλη.

Ακρωτήριο Κανάβεραλ, ΗΠΑ: Στο διάστημα οι πρώτοι «τουρίστες»

Ο Τζάρεντ Αϊζάκμαν ο Αμερικανός ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου Shift4 Payments ηγήθηκε μιας ομάδας τριών ανθρώπων που θα εκτοξευτούν για πρώτη φορά στο διάστημα, σε ένα τριήμερο ταξίδι με πύραυλο της Space X. Το εγχείρημα αυτό, καταγράφηκε στην ιστορία του διαστήματος ως η πρώτη διαστημική πτήση, με πλήρωμα πλήρως αποτελούμενο από πολίτες, που θα εκτοξευτεί σε γήινη τροχιά.

Νίνζι Νοβγκορόντ, Ρωσία: Τα τύμπανα του πολέμου ακούγονται υπόκωφα

Οι γεωπολιτικές συνθήκες σε διάφορα μέρη του κόσμου έχουν αλλάξει. Νέες συμμαχίες σχηματίζονται και παλιές αναθερμαίνουν τις σχέσεις τους στα πεδία των μαχών. Ευτυχώς (για την ώρα) όχι σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Τεράστια στρατιωτική άσκηση Ρωσίας – Λευκορωσίας πραγματοποιήθηκε μεσοβδόμαδα υπό το βλέμμα Αρμενίας, Ινδίας, Κιργιστάν, Μογγολίας και Καζακστάν.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Ο Τσάρος Μεντβέντεφ και το FIFA

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατέκτησε το US Open με νίκη (6-4,6-4,6-4) στον τελικό επί του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος δεν μπόρεσε να φτάσει στο Calendar Slam και παρέμεινε στα 20 Grand Slam.

Ωστόσο ήταν ο πανηγυρισμός του που κέντρισε το ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί ενώ πολλοί απλώς τον είδαν να πέφτει κάτω όταν πήρε τον τελευταίο πόντο, οι μυημένοι gamers του FIFA κατάλαβαν ότι… κάτι άλλο υπήρχε πίσω από αυτή την αντίδραση.

«Ένα τελευταίο, που θα καταλάβουν μόνο οι θρύλοι του Playstation. Μετά το ματς, πάτησα L2+Left» είπε ο μεγάλος νικητής με χιούμορ.

Μπέιτ Σεμές, Ισραήλ: Οι Εβραίοι γιόρτασαν για άλλη μία χρονιά την ημέρα της κρίσης

Το Γιόμ Κιπούρ, ημέρα της «κρίσης» για τους εβραίους, γιορτάζεται 10 ημέρες μετά τους εορτασμούς της εβραϊκής Πρωτοχρονιάς και είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην προσευχή. Οι πιστοί οφείλουν να τηρούν 24ωρη νηστεία για την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο Θεό, ο οποίος μπορεί ή όχι να συγχωρήσει τους αμαρτωλούς. Πρέπει επίσης να ζητήσουν συγγνώμη από όσους έβλαψαν τη χρονιά που πέρασε.

Ο υπερορθόδοξος Εβραίος κουνάει ένα κοτόπουλο πάνω από το κεφάλι ενός παιδιού με το τελετουργικό να θέλει κάθε αμαρτία του μικρού να φεύγει μέσω του σώματος του κοτόπουλου.

Σαντιάγκο, Χιλή: Ένα φιλί στον μόνο κοντινό που απέμεινε

Ο κορονοϊός πήρε από τη ζωή δύο μέλη της «οικογένειάς» της. Η νεαρή μουσικός και street perfomer φιλά τον παπαγάλο της ως το μόνο εν ζωή μέλος της καλλιτεχνικής φαμίλιας της μιας και ο κορονοϊός της πήρε την 93χρονη φίλη της και τον γιο της.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη: Ακινητοποιημένα ταξί σε ρόλο κήπου

Ο κορονοϊος εκτός όλων των άλλων που χτύπησε το μεγαλύτερο πλήγμα που καταγράφηκε στην καθημερινότητα ήταν οι μετακινήσεις. Οι οδηγοί ταξί στην Μπανγκόκ λοιπόν αποφάσισαν να θέσουν τα οχήματά τους στην υπηρεσία της σωτηρίας του πλανήτη, μετατρέποντας τις οροφές σε μίνι κήπους.

Μπραζίλια, Βραζιλία: Το δάκρυ για τα εδάφη των ιθαγενών

Με εξαφάνιση απειλούνται οι ιθαγενείς στη Βραζιλία από τις πολιτικές του ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρου. Μία ιθαγενής δακρύζει μετά την απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της Βραζιλίας να αναστείλει προσωρινά την ψήφιση για τον αποχαρακτηρισμό της γης των αυτόχθονων στη χώρα.

Βερολίνο, Γερμανία: Οι νέες μεταναστευτικές ροές φέρνουν κλυδωνισμούς στην Ευρώπη

Μετά τις εξελίξεις σε Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία αλλά και σε νοτιοανατολική Ασία λόγω κλιματικής αλλαγής ένα νέο μεταναστευτικό κύμα αναμένεται να κατευθυνθεί προς την Ευρώπη. Οι διεργασίες σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο είναι έντονες όπως και οι αντιδράσεις στις ξενοφοβικές κορόνες που ακούγονται από χώρες της ΕΕ και μη.