Ένας άνδρας ο οποίος εργαζόταν στον κατεστραμμένο, από σεισμό, πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία έχασε σήμερα τη ζωή του όταν έπεσε μέσα μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού, το πιο πρόσφατο περιστατικό σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων που έχουν καταγραφεί στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας.

Ο θάνατος αυτός είναι ο δεύτερος που σημειώνεται μέσα σε διάστημα ενός χρόνου. Την περασμένη εβδομάδα, επιθεωρητές εργασίας προειδοποίησαν την εταιρεία διαχείρισης του εργοστασίου, Tokyo Electric Power, σχετικά με την αύξηση των ατυχημάτων και την υποχρέωσε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο εργάτης, ηλικίας 50 ετών, έπεσε τη Δευτέρα από ύψος 10 μέτρων σε μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού στην οποία πραγματοποιούσε έλεγχο. Η δεξαμενή ήταν άδεια. Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα Τρίτη.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για το θάνατο του υπαλλήλου και θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Υποσχόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ένα τόσο τραγικό ατύχημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ακίρα Όνο, επικεφαλής του εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Ο αριθμός των ατυχημάτων στο εργοστάσιο έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε διάστημα ενός έτους στα 55. Τον Μάρτιο ένας εργάτης έχασε τη ζωή του όταν θάφτηκε κάτω από τόνους χαλικιών, ενώ έσκαβε ένα χαντάκι.

«Δεν είναι μόνο ο αριθμός των ατυχημάτων που έχει αυξηθεί. Είναι οι βαριές περιπτώσεις που περιλαμβάνουν θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς που έχουν επίσης αυξηθεί. Για το λόγο αυτόν ζητάμε από την Tokyo Electric να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης», δήλωσε ο Κατσουγιόσι Ίτο, επιθεωρητής εργασίας στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φουκουσίμα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αρχές ερευνούν το θάνατο του εργαζομένου.