Μία γυναίκα σκοτώθηκε κι ένας άνδρας τραυματίστηκε σήμερα από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας έξω από κατάμεστο εστιατόριο στην πόλη Μπενγκαλούρου (Μπανγκαλόρ) της Ινδίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα είναι μία 38χρονη, η οποία περνούσε έξω από το εστιατόριο, τραυματίστηκε από θραύσματα στο κεφάλι και στον λαιμό και κατέληξε λίγο μετά την μεταφορά της στο νοσοκομείο. Ο τραυματίας νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Η έκρηξη χαμηλής ισχύος σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης, το οποίο την ώρα εκείνη ήταν γεμάτο από κόσμο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί ανάμεσα σε δύο γλάστρες κοντά στο εστιατόριο Coconut Grove.

Ο επίτροπος της αστυνομίας Μ.Ν Ρέντι δήλωσε ότι μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

«Ουσιαστικά, στόχευε στην πρόκληση πανικού και φόβου», είπε στους δημοσιογράφους ο Ρέντι.

Λίγο μετά την έκρηξη η αστυνομία σήμανε συναγερμό στο Μουμπάϊ, το Νέο Δελχί και την Πούνε, δήλωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας στο Νέο Δελχί.

Η Μπενγκαλούρου βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τότε που η αστυνομία συνέλαβε έναν μηχανικό που φέρεται ότι διαχειριζόταν φιλο-τζιχαντιστικό λογαριασμό στο Twitter με δεκάδες χιλιάδες άτομα να τον ακολουθούν παγκοσμίως.

Μετά τη σύλληψη του Μεχντί Μασούρ Μπίσβας η αστυνομία δέχτηκε απειλές για αντίποινα.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην Μπενγκαλούρου το 2013 για την οποία καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη.