Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν ακόμη 2.468 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν άλλα 80.609 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο κράτος της Λατινικής Αμερικής έφθασε μέχρι εδώ τους 490.696 νεκρούς επί συνόλου 17.533.221 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Η Βραζιλία – η χώρα η οποία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας – οδεύει να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο νεκρούς εντός του Ιουνίου.

Κούβα: Ρεκόρ 1.500 και πλέον κρουσμάτων, οκτώ θάνατοι σε 24 ώρες   

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.537 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ υπέκυψαν άλλοι 8 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται ως εδώ σε 1.106 νεκρούς επί συνόλου 160.594 μολύνσεων.

Η πρωτεύουσα Αβάνα, επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης, κατέγραψε 375 κρούσματα. Ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 298 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, εξακολουθεί πάντως να είναι ο υψηλότερος στη χώρα.

Η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης συνεχίζεται στην πρωτεύουσα με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια τα οποία έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Σκοπός είναι ολόκληρος ο πληθυσμός της πόλης (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Η εκστρατεία εμβολιασμού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη σε Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα και Ίσλα δε Χουβεντούδ.

Έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση πάνω 2 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί συνολικά 3,6 εκατ. δόσεις.

Ναμίμπια: Τραγικό ρεκόρ 32 θανάτων και πάνω από 1.200 κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Ναμίμπιας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 32 ασθενείς με την COVID-19 – αριθμός άνευ προηγουμένου αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτεια της μικρής χώρας της Αφρικής, τον Μάρτιο του 2020 – ενώ επιβεβαιώθηκαν πάνω από 1.200 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας Καλούμπι Σανγκούλα τόνισε ότι κανένα από τα θύματα δεν είχε εμβολιαστεί. «Αυτό πρέπει να γίνει κλήση αφύπνισης για όσους ακόμη διστάζουν να εμβολιαστούν», επέμεινε.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης άρχισε στη Ναμίμπια τον Μάρτιο. Ως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε εμβολιαστεί το 4,5% του πληθυσμού-στόχου (1,5 εκατ.). Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα των 2,5 εκατ. κατοίκων ανέρχεται σε 1.040 νεκρούς επί συνόλου 67.021 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ως εδώ, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ο πρόεδρος Χάγκε Γκάινγκομπ ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του χθες ότι αποφάσισε να απαγορευθούν οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα προσώπων για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού.

Η κατάσταση «επιδεινώνεται» τις τελευταίες εβδομάδες, αυξάνονται τα κρούσματα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι, εξήγησε.

Σύμφωνα με το Αφρικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ACDC), η Ναμίμπια καταγράφει πλέον τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων σε ημερήσια βάση στην ήπειρο, μετά τις Σεϊχέλες.

Μεξικό: 241 θάνατοι και 4.250 κρούσματα σε 24 ώρες   

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 241 ασθενείς με την COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 4.250 κρούσματα του SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα των 126 εκατ. κατοίκων να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 230.428 νεκρούς επί συνόλου 2.459.601 μολύνσεων επισήμως.

Ωστόσο η μεξικανική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο τέταρτος βαρύτερος επίσημος απολογισμός θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως είναι υποτιμημένος. Στοιχεία για την πλεονάζουσα θνησιμότητα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας τον Μάρτιο έδειξαν ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 είναι τουλάχιστον 60% περισσότεροι από τους επιβεβαιωμένους. Ενώ έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα έδειξε πως πιθανόν έχει μολυνθεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού, με άλλα λόγια 31,1 εκατ. άνθρωποι.

Τυνησία: Σχεδόν 2.000 κρούσματα και 89 θάνατοι σε 24 ώρες   

Το υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.997 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 372.221.

Οι θάνατοι άλλων 89 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα της βόρειας Αφρικής στους 13.656 νεκρούς ως εδώ, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στην Τυνησία, τη 13η Μαρτίου, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους 1,4 εκατ. πολίτες, ενώ 373.763 έχουν λάβει και τις δύο, κατά τους αριθμούς του υπουργείου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.