Είναι φτιαγμένο από ξύλο, προσφέρει όλες τις ανέσεις, αλλά όποιος προσπαθήσει να το δει από οποιοδήποτε σημείο των ιταλικών Άλπεων δεν θα το καταφέρει. Το μικρό ξύλινο ξενοδοχείο είναι τοποθετημένο στην κορυφή τους και αποτελεί μια πρόκληση για κάθε ριψοκίνδυνο και περιπετειώδη.

Μοιάζει να είναι στην άκρη του κόσμου. Είναι απομονωμένο, αλλά η θέα του είναι απλά εντυπωσιακή. Κόβει την ανάσα. Το εξίσου εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι το εν λόγω κατάλυμα προσφέρει δωρεάν διαμονή. Για να τη… διεκδικήσει κάποιος όμως θα πρέπει να είναι σκληροτράχηλος ορειβάτης. Ο λόγος; Για να απολαύσει τη γενναιοδωρία των ιδιοκτητών επιβάλλεται να σκαρφαλώσει στα 2.530 μέτρα, στην κορυφή του βουνού Foronon Buinz. Μετά μπορεί να απολαύσει τη διαμονή του στο σπιτάκι.

Το ξενοδοχείο, χτίστηκε ως ένα μνημείο για τον αδικοχαμένο ορειβάτη Luca Vuerich, είναι φτιαγμένο από ξύλο και μέταλλο, έχει χώρο για εννέα άτομα. Μια ομάδα 12 ατόμων, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειας του Vuerich, φίλων του, αλλά και εθελοντών διασωστών ήταν αυτοί που μετέφεραν τα 30 πάνελ που απαιτήθηκαν για την κατασκευή του καταφυγίου, το οποίο φτιάχτηκε σε μόλις μία μέρα.

Το χειμώνα τα πράγματα είναι δύσκολα για τους… τολμηρούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ομάδες που έχουν επισκεφθεί την κορυφή του βουνού και το μικρό ξενοδοχείο. Το καλοκαίρι η δροσιά και η θέα έχει κάνει περισσότερους να το προσπαθήσουν και κάποιοι το κατάφεραν. Πάντως, οι ιδιοκτήτες καλωσορίζουν κάθε ριψοκίνδυνο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.