Ένας σομαλός βουλευτής σκοτώθηκε σήμερα στο Μογκαντίσου και ένας άλλος τραυματίσθηκε στη διάρκεια επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ.

Ο βουλευτής Άχμεντ Μοχάμουντ Χάιντ, πρώην υπουργός και αξιωματικός του στρατού, σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στη συνοικία του λιμανιού, έναν από τους τομείς της πρωτεύουσας όπου η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρότερη, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

Ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο άνοιξαν πυρ εναντίον αυτών των βουλευτών οι οποίοι έβγαιναν από ένα ξενοδοχείο.

«Πήγαιναν να συμμετάσχουν σε μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου όταν δέχθηκαν την επίθεση, ο θάνατος ενός από τους βουλευτές επιβεβαιώθηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας άλλος βουλευτής, ο Άμπντι Μπαρέ Γιουσούφ.

Οι σομαλοί ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ, οι οποίοι συνδέονται με την αλ-Κάιντα, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

«Ήταν μια στοχευμένη δολοφονία, τραυματίσαμε επίσης έναν άλλο βουλευτή και δύο σωματοφύλακες. Θα συνεχίσουμε να καταδιώκουμε τους άλλους βουλευτές, αν δεν εγκαταλείψουν αυτή την οργάνωση αποστατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης Αμπντουλαζίζ Αμπού Μούσαμπ.

(φωτογραφία αρχείου)