Οβίδα εκτόξευσε ισλαμική ταξιαρχία εναντίον μιας σκηνής που είχε στηθεί σε συνοικία του αεροδρομίου της πόλης Ντεράα στο πλαίσιο της εκστρατείας υποστήριξης του Μπασάρ Αλ Άσαντ ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Είκοσι ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων 11 πολίτες, ανάμεσά τους ένα παιδί και έξι μέλη των Λαϊκών Επιτροπών, μιας φιλοκαθεστωτικής πολιτοφυλακής, λίγο πριν τις εκλογές της 3ης Ιουνίου.

Είναι η πρώτη φορά που μια προεκλογική συγκέντρωση γίνεται στόχος επίθεσης και κατά τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, αυτό συνιστά «σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει ασφαλής περιοχή για τη διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας».

«Οι αντάρτες απείλησαν ότι θα στοχεύουν τις φιλοκαθεστωτικές συγκεντρώσεις σε πολλές περιφέρειες και είναι σαφές ότι η διοργάνωση εκλογών την περίοδο αυτή, με αυτά που συμβαίνουν στη Συρία, είναι μια τρέλα», πρόσθεσε. Πολλές δυτικές χώρες και η εξόριστη συριακή αντιπολίτευση έχουν χαρακτηρίσει «φάρσα» τις προεδρικές εκλογές στη Συρία.