Στους 232 νεκρούς ανέβηκε ο επίσημος απολογισμός από το χθεσινό δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της Σόμα στη δυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Περισσότεροι από 100 εργάτες παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι στις στοές.

Νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Οζγκιούρ Οζέλ, έκανε λόγο για 350 νεκρούς στο ανθρακωρυχείο της Σόμα.

Ο Ερντογάν έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στους δημοσιογράφους από τη Σόμα, όπου έφτασε σήμερα συνοδευόμενος από μέλη της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησής του, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, το οποίον είχε δώσει στη δημοσιότητα ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, έκανε λόγο για 205 νεκρούς.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο της τραγωδίας όπου έχει συγκεντρωθεί ένα πλήθος από τους συγγενείς των νεκρών και αγνοούμενων ανθρακωρύχων. Σύμφωνα με έναν συνδικαλιστικό εκπρόσωπο, 100 με 150 ανθρακωρύχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ορυχείο.