Στη σύλληψη 13 ατόμων, μεταξύ αυτών 7 μελών που σχετίζονται με την ακροδεξιά πολιτοφυλακή Wolverine Watchmen, συνελήφθησαν πριν από πέντε ημέρες στις ΗΠΑ, καθώς φέρονται να σχεδίαζαν την απαγωγή της Δημοκρατικής κυβερνήτη του Μίσιγκαν και να επιτεθούν στο κτίριο του Καπιτωλίου, όπως είχαν κάνει γνωστό οι εισαγγελικές Αρχές.

Κάποιοι από τους υπόπτους, που κατηγορούνται ότι θα επιχειρούσαν να απαγάγουν την Γκρέτσεν Ουίτμερ, είχαν επίσης συζητήσει εάν θα έπρεπε να την πυροβολήσουν στο κεφάλι, ενώ σκέφτονταν σοβαρά εάν θα απαγάγουν και τον κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρθαμ, όπως κατέθεσε σήμερα ένας πράκτορας του FBI.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συνωμότησαν για να απαγάγουν τη Δημοκρατική κυβερνήτη, την οποία είχαν επικρίνει ο Ντόναλντ Τραμπ και ακροδεξιοί εξτρεμιστές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Ρίτσαρντ Τρασκ, κατέθεσε σε μια ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Μίσιγκαν, το οποίο συνεδρίαζε για να αποφασίσει εάν στους πέντε από τους υπόπτους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με ομοσπονδιακές κατηγορίες απαγωγής, θα πρέπει να οριστεί εγγύηση.

Κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης συνάντησής τους στο Ντάμπλιν του Οχάιο, τον Ιούνιο, ορισμένοι από τους υπόπτους συζήτησαν, επίσης, το να βάλουν στο στόχαστρό τους τον Νόρθαμ, ο οποίος όπως η Ουίτμερ είναι Δημοκρατικός και είχε επιβάλει περιορισμούς για τον νέο κορονοϊό, στους οποίους εκείνοι αντιτίθεντο, σύμφωνα με τον πράκτορα.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για πιθανούς στόχους, να απαγάγουν έναν κυβερνήτη, ειδικά τους κυβερνήτες του Μίσιγκαν και της Βιρτζίνιας, λόγω των μέτρων για το lockdown», είπε ο Τρασκ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βασίζοντας την κατάθεσή του σε στοιχεία που συγκέντρωσε από εμπιστευτικές πηγές, όπως κρυπτογραφημένες επικοινωνίες από την ομάδα.

Το FBI αλίευσε από τα μηνύματα της ομάδας ότι ένας από τους υπόπτους πρότεινε να πάει στο σπίτι της Ουίτμερ για την απαγάγει, έχοντας μεταμφιεστεί πιθανόν σε ντελιβερά πίτσας, περιέγραψε ο Τρασκ.

Ένας ύποπτος ανέφερε την ιδέα να αρπάξει έναν διανομέα πίτσας και να του βγάλει την μπλούζα προκειμένου να υλοποιήσει το σχέδιο, είπε ο πράκτορας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνωμότες ήθελαν να αναλάβουν δράση πριν από τις εκλογές, με έναν εξ αυτών να προτείνει να δικάσουν την κυβερνήτη για προδοσία.