Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Η δικαίωση της μάνας που έγινε σύμβολο κατά του φασισμού

Ένοχα για εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως αποφάσισε το Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. Μια ημέρα που θα μείνει στην ιστορία ως μια σημαντική νίκη κατά του φασισμού στην Ελλάδα. Η Μάγδα Φύσσα μετά από εφτά ολόκληρα χρόνια χαμογέλασε για λίγο, ύψωσε τις γροθιές της και κοίταξε ψηλά. Ήταν η ώρα που άκουγε ότι το δικαστήριο θα δικαίωνε τον μεγάλο της αγώνα που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια.

«Παύλο, τα κατάφερες γιε μου, γιε μου», φώναξε με όλη τη δύναμη που είχε. «Παιδί μου», είπε μέσα από τα βάθη της ψυχής της και το μεγάλο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να ακούσει την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης ξεσπά σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Ένα αίσθημα αγαλλίασης επικρατεί, το οποίο δεν μπόρεσαν να επισκιάσει ούτε η μικρή σε διάρκεια ένταση που επικράτησε.

Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν / Αρμενία: Εικόνα μέσα από ένα καταφύγιο

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια περιοχή που διεκδικούν Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει… φως στον ορίζοντα και ενδεχομένως τα πράγματα να ομαλοποιηθούν σε έναν βαθμό τις επόμενες ώρες. Παρόλα αυτά, ήδη υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι άμαχοι. Η εικόνα μέσα από ένα καταφύγιο δεν χρειάζεται καν περιγραφή. «Μιλά» από μόνη της.

Τζακάρτα, Ινδονησία: Μια χώρα που φλέγεται λόγω αντεργατικών νομοθετήσεων

Η Ινδονησία «βράζει» τις τελευταίες ημέρες από την οργή που έχει προκαλέσει νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο σαρώνει εργασιακά δικαιώματα και αλλάζει αρκετά στην κοινωνική δομή, με αφορμή τις συνέπειες στην οικονομία που έχει προκαλέσει η πανδημία. Η Τζακάρτα και άλλες πόλεις έχουν μετατραπεί σε θέατρα συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας, με την οργή του κόσμου να ξεχειλίζει.

Σινικό Τείχος, Κίνα: Το πλήθος γιορτάζει και έχει τους λόγους του

Οι σκηνές που έρχονται από το Σινικό Τείχος την τελευταία εβδομάδα, που αποτελεί μεγάλη εθνική γιορτή για την Κίνα, πριν μερικούς μήνες θα φάνταζαν αδιανόητες, λόγω των όσων δημιουργήσει ο κορονοϊός. Ωστόσο, με την απειλή να έχει περιοριστεί σημαντικά, η περίοδος αυτή αποτέλεσε και μια ευκαιρία για… δοκιμή μετακινήσεων σε όλη τη χώρα, με τον κόσμο να μην αφήνει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Γκέτισμπεργκ, ΗΠΑ: Στο πλευρό του προέδρου, με κάθε κόστος…

Υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ και του Μάικ Πενς συγκεντρώθηκαν στην άκρη του δρόμου, στο Εθνικό Στρατιωτικό Πάρκο του Γκέτισμπεργκ, προκειμένου να υποδεχθούν με θέρμη το κομβόι που μεταφέρει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος το προσεχές διάστημα διεκδικεί ακόμη μια θητεία στον Λευκό Οίκο. Παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός σαρώνει στη χώρα, τα μέτρα που έλαβε το πλήθος δεν ήταν αντίστοιχα.

Αλπ-Μαριτίμ, Γαλλία: Τα ορμητικά νερά προκάλεσαν ένα τρομακτικό «παρκάρισμα»

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν την προηγούμενη εβδομάδα στα νότια της Γαλλίας, με την περιοχή Αλπ-Μαριτίμ (κοντά στα σύνορα με την Ιταλία) να υφίσταται μεγάλες καταστροφές. Το… παρκάρισμα της φωτογραφίας που προκάλεσαν τα ορμητικά νερά, είναι ενδεικτικό της μανίας που έδειξε η φύση, όταν τα φαινόμενα αποτέλεσαν παρελθόν και άρχισε ο απολογισμός.

Παρίσι, Γαλλία: Το… διαφορετικό Roland Garros έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του Τσιτσιπά

Σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του φετινού Roland Garros, καθώς κατέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία στο ίσως σπουδαιότερο Γκραν Σλαμ που υπάρχει στον χώρο του τένις. Ο Έλληνας αθλητής είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια οι εμφανίσεις του ήταν σε τοπ επίπεδο. Βέβαια, η πορεία του σταμάτησε στα ημιτελικά, όπου και ηττήθηκε από τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ωστόσο, η φετινή διοργάνωση στο Παρίσι δεν είχε καμία σχέση με τις προηγούμενες, λόγω των συνθηκών που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός. Στις εξέδρες των γηπέδων δεν μπορούσε να υπάρχει μεγάλο ποσοστό κόσμου, με αποτέλεσμα τα κεντρικά κορτ να φιλοξενούν κάτι λιγότερο από 5.000 θεατές. Η εικόνα είναι χαρακτηριστική…

Ματερά, Ιταλία: 

Σε ένα ειδυλλιακό φόντο πραγματοποιήθηκε το 7ο ετάπ του φετινού Γύρου Ιταλίας. Η πόλη Ματερά της περιφέρειας Μπαζιλικάτα, στη νότια Ιταλία, είναι από τα πιο όμορφα μέρη που θα επισκεφθεί ο σπουδαίος αυτός ποδηλατικός αγώνας, με τον φακό να προβάλει σε όλο τον κόσμο της ομορφιές της χώρας. Άλλωστε, αυτός είναι και ο βασικός στόχος του Giro.