Τον θάνατο ενός άνδρα, την Πέμπτη (03/09), ο οποίος φέρεται να σκότωσε έναν υποστηρικτή της ακροδεξιάς ομάδας «Patriot Prayer» το προηγούμενο Σάββατο στο Πόρτλαντ, την ώρα που αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι σε ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Ο ύποπτος,ο Μάικλ Ρέινολ, σκοτώθηκε στο Λέισι, στο νοτιοδυτικό Σιάτλ των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, την ώρα που αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Ο 48χρονος ήταν ο βασικός ύποπτος για τον φόνο του 39χρονου Άαρον «Τζέι» Ντάνιελσον, που δέχθηκε πυροβολισμούς στο στήθος το βράδυ του Σαββάτου (29/08), όταν υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, πέρασαν με οχηματοπομπή από το κέντρο του Πόρτλαντ και συνεπλάκησαν με διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI και μέλη της υπηρεσίας σερίφηδων εντόπισαν τον Ρέινολ, χθες, μετά την έκδοση εντάλματος εναντίον του. Κατά τη σύλληψή του δέχθηκε πυροβολισμούς από έναν πράκτορα, ο οποίος είπε πως ο 48χρονος τράβηξε όπλο.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε λίγο αφού ο Τραμπ ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter από την αστυνομία του Πόρτλαντ να συλλάβει «τον εν ψυχρώ δολοφόνο του Άαρον “Τζέι” Ντάνιελσον».

«Κάντε τη δουλειά σας και κάντε την γρήγορα. Όλοι ξέρουν ποιος είναι αυτός ο αλήτης», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Δεν μου προκαλεί έκπληξη που το Πόρτλαντ πάει κατά διαβόλου!».

Σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στο Vice News την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρέινολ δήλωσε ότι το Σάββατο έδρασε ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα, καθώς πίστεψε ότι ο ίδιος και ένας φίλος του κινδύνευαν να δεχθούν επίθεση με μαχαίρι.

«Δεν είχα επιλογή. Δηλαδή είχα. Θα μπορούσα να έχω κάτσει εκεί και να τους παρακολουθώ να σκοτώνουν έναν έγχρωμο φίλο μου. Αλλά δεν θα το έκανα αυτό», ήταν τα λόγια του

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του και ο οποίος δήλωνε αντιφασίστας, συμμετείχε ενεργά στις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter που πραγματοποιούνται στο Πόρτλαντ εδώ και 100 ημέρες, μετά τον θάνατο κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς του Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μαΐου, στη Μινεάπολις.