Τη μαρτυρία μίας γυναίκας, η οποία ισχυρίζεται ότι είδε το μοιραίο μπόινγκ της Malaysia Airlines να βυθίζεται στη θάλασα Άνταμαν,  δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η NY Daily News.

Η 53χρονή Ράγια Λατίφα υπέβαλε μάλιστα γραπτώς την μαρτυρία της στην αστυνομία στις 8 Μαρτίου, ημέρα που χάθηκε το αεροπλάνο.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιστροφής της στη Μαλαισία από τη Μέκκα, είδε από το παράθυρο της στη θάλασσα από κάτω να βυθίζεται ένα τεράστιο αντικείμενο.

«Κοίταξα πιο προσεκτικά και συγκλονίστηκα όταν διαπίστωσα ότι έμοιαζε με την ουρά και το φτερό ενός αεροσκάφους έξω από το νερό » είπε η 53χρονη Λατίφα στην Μαλαισιανή εφημερίδα Star Online.

Η γυναίκα επιμένει ότι λέει την αλήθεια- «επειδή εκείνη τη ημέρα γυρνούσε από το ιερό προσκύνημα» – αλλά πιλότος καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της λέγοντας ότι είναι αδύνατο να είδε κάτι από τόσο ψηλά. Οι πτήσεις στην περιοχή των νησιών Άνταμαν γίνονται περίπου επτά μίλια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Στο σχεδιάγραμμα απεικονίζεται το σημείο όπου η γυναίκα λέει ότι είδε το Μπόινγκ να βυθίζεται πριν 13 ημέρες, αλλά το σημερινό πεδίο ερευνών ανοιχτά του Πέρθ. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι – εάν πράγματι η γυναίκα είδε τη συντριβή του αεροπλάνου- τότε τα συντρίμμια θα μπορούσαν να μεταφερθούν νοτιότερα, λόγω των ισχυρών ρευμάτων στην περιοχή.
Η μαρτυρία της Λατίφα είναι η τελευταία σε μια μακρά σειρά ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι έχουν δει το Boeing 777.

– Μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370, Ινδονήσιοι ψαράδες είπαν ότι είδαν ένα αεροπορικό δυστύχημα στο πολυσύχναστο κανάλι των Στενών της Μάλακα.

– Δύο ψαράδες στα σύνορα Μαλαισίας-Ταϊλάνδης είπαν ότι είδαν ένα αεροπλάνο να πετά χαμηλά πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

-Ο κάτοικος μια απομακρυσμένης ατόλλης στις Μαλδίβες είπε επίσης ότι είδε ένα τζάμπο τζετ να πετά σε χαμηλό ύψος.