Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό για το εξαφανισμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines, μετά τον εντοπισμό αντικειμένων που ενδεχομένως να ανήκουν στο χαμένο αεροσκάφος.

Ακόμα τρία αυστραλιανά αεροσκάφη, δύο Orions και ένα Bombardier, προστίθενται στις δυνάμεις που αναζητούν σημάδια της πτήσης ΜΗ370, στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής πλευράς της Αυστραλίας, σε μία τεράστια περιοχή στη μέση της απόστασης προς την Ανταρκτική.

Το αμερικανικό αεροσκάφος P8 Poseidon θα συνδράμει επίσης στις έρευνες ενώ η Κίνα στέλνει τρία πολεμικά πλοία, ένα παγοθραυστικό και τρία στρατιωτικά αεροσκάφη.

Στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο αντικείμενα έχει ήδη φτάσει ένα εμπορικό πλοίο ενώ ακόμα ένα αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Από τις 8 Μαρτίου, που χάθηκε από τα ραντάρ το αεροσκάφος ενώ εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, κλιμακώνεται η αγωνία και η οργή των συγγενών των 239 επιβαινόντων.

«Καταρρακωμένος» είναι ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ- καθώς 153 από τους επιβάτες είναι Κινέζοι.

«Όπως μπορείτε να καταλάβετε, έχει καταρρακωθεί από όλα αυτά, καθώς υπήρχαν τόσοι Κινέζοι (στο αεροσκάφος), ακριβώς όπως και ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίπ», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ, ύστερα από τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για το εξαφανισμένο αεροπλάνο