Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε τη Δευτέρα σύμφωνα με το Reuters ότι ο Αρχηγός Τεχνολογίας των ΗΠΑ Mάικλ Κράτσιος αξιοποιείται ως αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας Έρευνας και Μηχανικής.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, ο Κράτσιος συμβουλεύει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων τεχνολογικής πολιτικής και καθοδηγεί τις τεχνολογικές προτεραιότητες και τις στρατηγικές πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημειώνεται μάλιστα πως ο Κράτσιος έχει εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας σε πολλά διεθνή φόρουμ, ενώ πριν ενταχθεί στον Λευκό Οίκο, ήταν διευθυντής της Thiel Capital. 

Ποιος είναι ο Κράτσιος

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Μιχαήλ Ιωάννης Κοτσακάς Κράτσιος (Michael John Kotsakas Kratsios), έχει γεννηθεί στις 7 Νοεμβρίου 1986 και αποφοίτησε από το Richland North East High School στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας το 2004 και από το Πανεπιστήμιο του Princeton το 2008 με πτυχίο πολιτικών επιστημών και πιστοποιητικό Ελληνικών Σπουδών Ήταν επισκέπτης μελετητής στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου.

Ενώ φοιτούσε ακόμη στο κολέγιο, ο κ. Κράτσιος ήταν ασκούμενος υπάλληλος του γερουσιαστή Lindsey Graham και αρχισυντάκτης και πρόεδρος του Business Today . Μετά από το Princeton εργάστηκε στην Barclays Capital και στο Lyford Group International και αργότερα διετέλεσε Chief Financial Officer της Clarium Capital Management.

Πριν τη συμμετοχή του στην διοικητική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως Αναπληρωτής Βοηθός του Προέδρου, ο Κράτσιος ήταν Διευθυντής στο Thiel Capital και υπηρέτησε ως Διευθυντής Προσωπικού του επιχειρηματία Peter Thiel

Στο Λευκό Οίκο, ο Κράτσιος υποστήριξε την προώθηση των νέων τεχνολογιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπό την ηγεσία του, ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε την Σύνοδο Κορυφής της Αμερικανικής Ηγεσίας στις Νέες Τεχνολογίες κατά τη διάρκεια της Τεχνολογικής Εβδομάδας της Διοίκησης τον Ιούνιο του 2017.

Ο κ. Κράτσιος καθοδηγεί σήμερα τις κυβερνητικές προσπάθειες των ΗΠΑ στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Είναι επίσης επικεφαλής των προσπαθειών του Λευκού Οίκου να ενσωματώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εθνικό σύστημα εναέριου χώρου, οι οποίες κατέληξαν σε ένα προεδρικό μνημόνιο που ζητούσε την ίδρυση του πιλοτικού προγράμματος ενσωμάτωσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS).

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Κράτσιος ήταν επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην υπουργική σύνοδο των G7 στο Τορίνο της Ιταλίας. Τον Αύγουστο του 2018, ο Κράτσιος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ψηφιακή Οικονομική Υπουργική Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.

(Πηγή φωτογραφίας: whitehouse.gov)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.