Οι πλημμύρες στην Ιαπωνία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 58 ανθρώπους

Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς αγνοούνται ακόμη δέκα άτομα


ΚΟΣΜΟΣ
16:26
08/07/2020
Οι πλημμύρες στην Ιαπωνία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 58 ανθρώπους
loading

Τον θάνατο τουλάχιστον 58 ανθρώπων φοβούνται οι Αρχές στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές συνέχισαν και σήμερα να πλήττουν την κεντρική Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πλημμύρες και κατολισθήσεις από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κυρίως στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Μεγάλα τμήματα του Κιούσου, της νήσου στα νοτιοδυτικά του αρχιπελάγους έχουν βυθιστεί στο νερό από το πρωί του Σαββάτου, λόγω της καταρρακτώδους βροχής που έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες και φονικές κατολισθήσεις.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα, επιβεβαίωσε σήμερα ότι 53 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το Σαββατοκύριακο, διευκρινίζοντας ότι ακόμα πέντε άνθρωποι θεωρούνται νεκροί. Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, καθώς περίπου δέκα άνθρωποι αγνοούνται.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία (JMA) προβλέπει κακοκαιρία σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας τουλάχιστον έως την Παρασκευή, με αυξημένη πιθανότητα ισχυρών βροχών κατά τόπους. Πάνω από 80.000 μέλη των ομάδων διάσωσης επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες στις πληγείσες περιοχές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει