Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι υλοποιούνται τα σχέδια του Μπόρις Τζόνσον για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός λαμβάνει φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δήλωσε αργά απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο Τζόνσον μεταφέρθηκε απόψε στην εντατική, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να έχει τις αισθήσεις του.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ράαμπ να τον αντικαταστήσει «όπου χρειαστεί» στα καθήκοντά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Η δουλειά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ σε δημοσιογράφους.

«Ο πρωθυπουργός είναι σε ασφαλή χέρια… και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εστιάζει να διασφαλίζει ότι η κατεύθυνση του πρωθυπουργού, όλα τα σχέδια διασφάλισης ότι μπορούμε να νικήσουμε τον κορονοϊό και να ξεπεράσουμε αυτή την πρόκληση, θα υλοποιηθούν», τόνισε.

Προσεύχεται για τον Μπόρις Τζόνσον η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει να λαμβάνει φροντίδα στο νοσοκομείο», δήλωσε με tweet της η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

«Αυτός ο φρικτός ιός δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορεί να μολυνθούν. Όλοι μπορεί να τον μεταδώσουν», τόνισε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην εντατική, μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος μεταφέρθηκε απόψε στην εντατική, μετά από την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

«Όλη μου η στήριξη στον Μπόρις Τζόνσον, την οικογένειά του και τον βρετανικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο Μακρόν με tweet του.

«Του εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την ταλαιπωρία».