Τους δύο πρώτους θανάτους ασθενών από τον κορονοϊό ανακοίνωσαν σήμερα οι γερμανικές αρχές, ενώ στη Βρετανία οι νεκροί είναι πλέον 4.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Βόρεια-Ρηνανία Βεστφαλία είπε ότι μια 89χρονη γυναίκα πέθανε στην πόλη Έσεν. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο τοπικός δήμος.

Ο δεύτερος νεκρός,σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναφέρθηκε στην περιοχή του Χάινσμπεργκ, μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία που εδώ και μερικές εβδομάδες είναι μια από τις κυριότερες εστίες της επιδημίας στη Γερμανία.

Ένας από τους θανόντες είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και είχε μετάσχει σε καρναβαλική εκδήλωση

Ένας από τους θανόντες από τον κορονοϊό στην περιοχή Χάινσμπεργκ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας ήταν 78 ετών και είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Έπασχε μεταξύ άλλων από διαβήτη και καρδιακά νοσήματα και είχε λάβει μέρος σε καρναβαλική εκδήλωση μαζί με πολλούς επισκέπτες που είχαν ήδη μολυνθεί από τον Covid-19.

Ο άνθρωπος αυτός διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Γκάιλενκιρχεν την Παρασκευή με πυρετό και βήχα. Πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια σήμερα το μεσημέρι. Στην ίδια περιοχή έχουν μολυνθεί 323 άνθρωποι εκ των οποίων οι 15 βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η δεύτερη νεκρή από κορονοϊό είναι μια 89χρονη από την πόλη Έσσεν, στο ίδιο κρατίδιο.

Τα δύο θανατηφόρα κρούσματα αποδεικνύουν ότι «πρέπει να λάβουμε την κατάσταση σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν.

Ακόμη ένας νεκρός στη Βρετανία

Άλλος ένας ασθενής, ο τέταρτος, απεβίωσε στη Βρετανία από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, σε δήλωσή του προς το κοινοβούλιο.

«Εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι σήμερα το πρωί, υπήρχαν 319 επιβεβαιωμένα κρούσματα και δυστυχώς σε αυτά περιλαμβάνονται τώρα και τέσσερις επιβεβαιωμένοι θάνατοι», ανέφερε ο υπουργός.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή του ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι ανέφερε ότι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού ήταν ένας ασθενής ηλικίας 70-80 ετών που έπασχε από υποκείμενες νόσους και πιστεύεται ότι προσβλήθηκε από τον ιό στη Βρετανία. Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της κεντρικής Αγγλίας.

Ο Χάνκοκ είπε επίσης στο κοινοβούλιο ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν προτείνει την ακύρωση μεγάλων εκδηλώσεων λόγω της επιδημίας του Covid-19.