Επίθεση εναντίον αμερικανικής βάσης στο ανατολικό Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, εξαπέλυσε ομάδα Ταλιμπάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης.

«Μία ομάδα από καμικάζι επιτέθηκε σε αμερικανική βάση στην Τορκχάμ, στην επαρχία Νανγκαρχάρ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αχμέντ Ζία Αμπντουλζάι, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν με ανακοίνωσή τους μέσω του εκπροσώπου τους Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ.

«Σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις κοντά στην επιχειρησιακή βάση στην επαρχία του Νανγκαρχάρ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου της Διεθνούς Δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, διευκρινίζοντας ότι δεν σκοτώθηκε κανένα μέλος της Isaf.

«Ομάδα καμικάζι επετέθη εναντίον αμερικανικής βάσης στο Τορχάμ, η οποία αποτελεί κόμβο για τη διέλευση των φορτηγών τροφοδοσίας του ΝΑΤΟ ανάμεσα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν», δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών της επαρχίας του Ντανγκαρχάρ.

Οι ταλιμπάν «πυρπόλησαν φορτηγά τροφοδοσίας του ΝΑΤΟ… ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε τρεις καιμκάζι και τις αφγανικές και αμερικανικές δυνάμεις. Η επίθεση τερματίσθηκε και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι οι τρεις καμικάζι σκοτώθηκαν.