Τον κατηγορούσαν ότι ως CEO της μητρικής εταιρίας της Google, Alphabet, ο Λάρι Πέιτζ δεν ήταν καλός, καθώς σπανίως έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

Πλέον τόσο αυτός όσο και ο συνέταιρός του, Σέρτζεϊ Μπριν, έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις ευθύνης στον κολοσσό τους. Δεν σταμάτησαν όμως να ασχολούνται με πολλά και διάφορα.

Και αποδεικνύεται τώρα πως ο Πέιτζ δούλευε μυστικά και κρυφά τόσο καιρό για μια πρωτοβουλία για ένα παγκόσμιο αντιγριπικό εμβόλιο. Χρηματοδοτεί δηλαδή μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματός του (Carl Victor Page Memorial Foundation) προγράμματα για τη μάχη με τη γρίπη που διαχειρίζονται δύο κερδοσκοπικές εταιρίες.

Όπως αποκάλυψε το TechCrunch, το πρόγραμμα προσφέρει ήδη δωρεάν αντιγριπικό εμβολιασμό στα παιδιά περιοχών της Καλιφόρνια, την ίδια ώρα που δίνει τεράστια ποσά για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικότερου και παγκόσμιας εμβέλειας εμβολίου.

Τα εμβόλια χορηγούνται από τη Shoo the Flu, ενώ η δεύτερη εταιρία που χρηματοδοτεί, η Flu Lab, δίνει κονδύλια και στο ίδρυμα των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για την ανάπτυξη σχετικού αντιγριπικού εμβολίου.

Ο Πέιτζ έχει δωρίσει πάνω από 4 εκατ. δολάρια στο Shoo the Flu, ενώ εμπλέκεται και ο ίδιος στις αντιγριπικές προσπάθειες των οργανισμών…