Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι διαμαρτυρόμενοι είναι άθεοι και κράχτες της αριστεράς

Εκπαιδευτικοί ζητούν να καταργηθεί η αργία της ονομαστικής γιορτής του


ΚΟΣΜΟΣ
13:52
13/11/2019
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Οι διαμαρτυρόμενοι είναι άθεοι και κράχτες της αριστεράς
26
loading

Τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο και εκπαιδευτικούς που διαμαρτυρήθηκαν το πρωί έξω από την Αρχιεπισκοπή ζητώντας την κατάργηση της αργίας για την ονομαστική γιορτή του προκαθήμενου της Εκκλησίας.

Αυτό φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου που ανέφερε πως κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι οκνηροί, ενώ τόνισε πως δεν θέλουν τα τετράμηνα γιατί θα φανεί ποιοι δουλεύουν και ποιοι όχι.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, εξέφρασε την απορία του για τους λόγους της διαμαρτυρίας έξω από την Αρχιεπισκοπή, με αφορμή την ονομαστική του εορτή.

«Εγώ ο ίδιος εδώ και καιρό ζήτησα την κατάργηση της αργίας στην γιορτή μου. Παλιά σεβόντουσαν την γιορτή του Αρχιεπισκόπου, σήμερα δεν τη σέβονται», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Και πρόσθεσε «έχω ακούσει από τις δηλώσεις τους ότι θα έρθουν με μια βίτσα και ένα διαβατήριο. Το θέμα της βίτσας εγώ το είπα γιατί οι κύριοι καθηγητές θέλουν βίτσα γιατί διότι δεν θέλουν να εργάζονται. Αν είχαν λίγο σεβασμό προς την Εκκλησία δεν θα το έκαναν και είναι ντροπή τους».

«Δεν τους προκαλεί ντροπή να διαμαρτυρηθούν προς την εκκλησία;», διερωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας «εγώ εκπροσωπώ την Εκκλησία. Αν εκπροσωπούσα μόνο τον εαυτό μου καλά να μου κάνουν, αλλά εκπροσωπώ την Εκκλησία».

«Είναι πολύ μικροί», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, «για να σηκώσουν το αδύνατο ανάστημα τους, έναντι της εκκλησίας. Και εν πολλοίς λυπούμαι που το λέω, είναι κράχτες της αριστερά και να πάψουν να είναι κράχτες κάποιου κόμματος. Και οι αριστεροί ποιοι είναι;

Εκείνοι που δεν έχουν καλές σχέσεις με την εκκλησία. Πέντε, δέκα πενήντα. Δεν είναι παραπάνω αυτοί που είναι άθεοι. Οι περισσότεροι αριστεροί, είναι καλοί άνθρωποι θρησκευόμενοι άνθρωποι, εκκλησιάζονται και σέβονται την Εκκλησία. Και δυστυχώς αυτοί οι πέντε, οι δέκα, οι πενήντα τους εκμεταλλεύονται και δεν το καταλαβαίνουν δυστυχώς».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar Κωνσταντίνος Μπογδάνος

  είναι αυταπόδεικτη η προσυμπαντικότητα της προσωποσύνης;

  Εσύ αποδέχεσαι ως αυταπόδεικτη την προσυμπαντικότητα της έννοιας του προσώπου; Είναι αυτονόητο να θεωρείται η έννοια του προσώπου/νοοφορέα ο κοσμογόνος πανσκοπός ή μήπως έτσι ισχυρίζονται τα μέτριας ευφυΐας πρόσωπα;

  _______

  μη εθνικοποίηση προσωπικών πεποιθήσεων

  Η αρχή της πλειοψηφίας βάσει των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν αιτιολογεί την εθνικοποίηση προσωπικών πεποιθήσεων σε εθνική σημαία και Σύνταγμα χώρας. Οι αξίες ιεραρχούνται. Η κρατικοποίηση μίας δοξαστικής παράδοσης δεν είναι ανώτερη αξία από την μη παραβίαση του ατομικού χαρακτήρα των προσωπικών πεποιθήσεων. Η κρατικοποίηση δεν είναι ο μόνος τρόπος σεβασμού μίας από τις πολλές παραδόσεις ενός έθνους.

  _______

  Is immateriality a personhood-biased something and not utter nothing?

  I love science and definitions, not based on common sense, because common sense being useful in everyday life, is personhood-biased as a means to understand the cosmomechanics (how this or other cosmoi function).

  Any process, either creates matter (patterns in nothing, that\'s the quantum foam; see: Robert W. Spekkens at the Perimeter Institute) being fundamental like the electron field and all the other fields in physics we have proof they exist, or like thought aren\'t cosmically fundamental (because the universe isn\'t personhood-biased) is based on matter.

 2. avatar Mycenean

  Οταν τα μαρξιστοειδη προσκυνουν και λατρευουν την αψυχη μούμια του αργιεγκληματία Λένιν αυτο δεν θεωρειται θρησκευτικος δογματισμος και σκοταδισμος.
  Δύο μέτρα και δύο σταθμά υποκριτρς αριστεροί, γ@μω τον \'προφήτη\' σας τον εβραιο-Μαρξ σας !!!

  1. avatar μη Κινέζος

   Οι Μυκηναίοι ήταν Αιρετικοί Εβραίοι στην πίστη: 1. πριν την γέννηση του Ισραήλ το οποίο διαμορφώθηκε μετά την Καταστροφή της Ύστερης Εποχής του Χαλκού από τους Λαούς της Θάλασσας, 2. πριν την γέννηση του Ιησού Χριστού. Εγώ προσωπικά είμαι αντικομμουνιστής, χρηματόφιλος, άθεος και υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς. Μαρξ και Ιησούς ήταν σχιζοτυπικοί σαν εσένα προσωποκεντριστή σε κοσμολογικό επίπεδο.

 3. avatar Α.Κ..

  Στην Εκκλησία γιορτάζουμε ως αργία μόνο τις εορτές του Χριστού, του Αγίου Πνεύματος και της Παναγίας. Επίσης, των Αγίων που είναι πολιούχοι σε κάθε πόλη. Είναι σημαντικό ότι ο ίδιος ζήτησε να μη γιορτάζεται.Αυτά είναι κατάλοιπα από ασιατικές, αιγυπτιακές και ρωμαϊκές εποχές,που πέρασαν στον καθολικισμό και σε κοσμικές δικτατορίες όπως φασισμός, ναζισμός και σταλινισμός.Οι άθεοι δικτάτορες έχουν μεγάλη παράδοση στις ονομαστικές τους γιορτές γιατί λόγω αθεΐας \"θεοποιούσαν\" τους εαυτούς τους και ο κόσμος επιβαλλόταν να τους λατρεύει παρόμοια.Άρα είναι αστείο οι άθεοι να μιλάνε για τέτοιο θέμα.

 4. avatar κοίτα κάτι τύπους

  που πληρώνουμε!!!

 5. avatar Πίσω ολοταχώς

  Μετά την επιστροφή στο μεσαίωνα από τη ΝΔ ακολουθεί και η εκκλησία της Κύπρου!

 6. avatar Ch15:33-1

  Δυστηχως Η Εκκλησία έχει απορρίψει την Καινή Διαθήκη, μέσα από την Οποία, ο Ανθρωπος, έρχεται στην Επίγνωση, της Μεγάλης Θυσίας του Ιησού Χριστού, έρχεται στην Επίγνωση, τι ζητά ο Θεός από το πλάσμα Του, και η Αλλαγή, που γίνεται μέσα στον Εσωτερικό κόσμο του Ανθρώπου, για να γίνει, ένα εύχρηστο σκεύος στην κοινωνία. Όταν φυτεύουμε ένα δένδρο, από μικρό που είναι το στηρίζουμε, το περιποιομαστε, του ρίχνουμε, τα απαραίτητα λιπάσματα για την τροφή του, και όταν βγάζει άγρια κλαδάκια, τα Κόβουμε, που είναι ακόμη Τρυφερά. Διότι, άμα τα αφισουμε, θα γίνουν σκληρά, θα βγουν άλλα, αι και μετά θέλουν πριόνι. Έτσι δυστηχως είναι και ο άνθρωπος. Όταν δεν πάρει την Πραγματική πνευματική τροφή, που είναι μέσα στην Καινή Διαθήκη, και όχι την τροφή των θρησκειών, δυστηχως θα γίνει ένα άγριο δέντρο, και θα κοιτάει μόνον το προσωπικό του συμφέρον, και το Εγώ του

  1. avatar Αλλος

   Οταν σε συμβούλευσα να κάνεις το εμβόλιο,με αγνόησες..

   1. avatar @Αλλος

    Θεϊκό σχόλιο

   2. Έτσι η αλλιώς, εσύ έχεις έλθει από τους πιθήκους, οπότε, η πίττα που δεν τρως, τι σε νοιάζει κι αν καεί. Τώρα θα μιλήσουμε λίγο σοβαρά. Υπάρχουν 2 περιπτώσεις. Η Υπάρχει Θεός, η όχι. Εσύ, όχι στο βάθος της καρδιάς σου, διότι τα κρυφια της καρδιάς μας, τα γνωρίζει μόνον ο Θεός, δεν πιστεύεις ότι Υπάρχει. Σε όλη την περίοδο, ξέρεις πόσοι άνθρωποι, σαν και εσένα είπαν δεν υπάρχει Θεός? Αναριθμητοι. Στις ημέρες που έχω γνωρίσει, τον Ιησού Χριστό, δεν μετριούνται. Ευτυχώς, όπως και σε μένα, δεν ακούει ο Κύριος, το στόμα μας, αλλά βλέπει, την καρδιά μας, και γνωρίζει, αν θα τον δεχτούμε η όχι. Φέρνει συνθήκες στην ζωή μας, για να πάρουμε την πρόσκληση Του. Άπλωσε το χέρι σου, για να την παραλάβεις.Τωρα που είναι καιρός ευπρόσδεκτος, σήμερα που είναι ημέρα σωτηρίας.

 7. avatar ΝΙΚΟΣ1971

  Ξέρει κανείς με ποια ομάδα παίζει τη Κυριακή ο Ολυμπιακός ???

 8. avatar Stateless

  Τι σχέση έχει η εκκλησία με τη θρησκεία???
  Η εκκλησία είναι γεμάτη με παιδεραστές!
  Μήπως και η θρησκεία?

  1. avatar […]less

   Σε θυμάμαι πιτσιρικά στο κατηχητικό.

   1. avatar Stateless

    Εμμέσως δηλώνεις παιδεραστής????
    Τώρα τι θέλεις να σου πούμε, συγχαρητήρια?
    Ουστ από δω ανώμαλε παιδεραστή. Άμα σε πιάσω στα χέρια μου θα σε τσακισω παλιό άρρωστε!

 9. avatar Πλιατσικολόγος Αναρχικός

  Είπε κάτι που δεν γνωρίζουμε ή δεν ισχύει;

 10. avatar ο τυχαιος

  καμια πισινα στην ταρατσα της αρχιεπισκοπής θα ξαναβαλεις?

 11. avatar SER 30

  «Εγώ ο ίδιος εδώ και καιρό ζήτησα την κατάργηση της αργίας στην γιορτή μου. ........... ΑΛΛΟ ΖΗΤΗΣΕΣ ΑΛΛΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΙΟ....ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας «εγώ εκπροσωπώ την Εκκλησία. Αν εκπροσωπούσα μόνο τον εαυτό μου καλά να μου κάνουν, αλλά εκπροσωπώ την Εκκλησία» Η ΑΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ , ΑΚΟΜΑ . ΑΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΟΥ ΚΑΚΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΚΑ . ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΛΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ .

 12. avatar audioware

  Ωραίο το ποιήμα με πολίτικές προεκτάσεις, λες και οι άθεοι υπάρχουν μόνο στην αριστερά...
  Σιγά μην τον γιορτάζουν κιολας, το απομεινάρι του μεσαίωνα...

 13. avatar 321

  Μίλησε από το χρυσό του θρόνο ο αρχιεπίσκοπος για να πει τεμπέληδες τους καθηγητές που ζητούν κατάργηση της αργίας. Θα μας τρελάνουν οι παπάδες

 14. avatar Αν ήταν του Λένιν του Σταλιν του Μαρξ

  Τριήμερο αργία για τον καθένα...για να μην ξεχνιόμαστε εν έτη 2020.

 15. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Είναι δηλαδή φυσιολογικοί άνθρωποι σε σχέση με θρησκοληπτα ψώνια σαν και εσένα που φόρεσες ένα ράσο και νομίζεις ότι προσφέρεις κάτι στην κοινωνία

 16. avatar Αρχιεπίσκοπος

  Σε ποιο έτος είπαμε είμαστε ? Σε ποια εποχή ?

  1. avatar Κάποιοι θέλουν επιστροφή στον αθεϊστικό μεσαίωνα

   Για όσους δεν ξέρουν.Ο αθεϊσμός πέθανε το 1991. Και κάτι εκατομμύρια θύματα του στα γκουλάγκ.

   1. avatar Αφήστε με

    Δώσε σανό θείε!

  2. avatar Αυτοί που υποστηρίζουν τις εκτρώσεις έχουν γεννηθεί. 300.000 κάθε χρόνο!!!

   Σε αυτήν που σε τσούζει πιο πολύ.

  3. avatar Και σε ποια

   Ταλιμπανια;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει