Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις για να προστατεύσουμε τους αμερικανούς πολίτες, είπε ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό μετά τις φονικές εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο Μ. Ομπάμα πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν κομματικοί διαχωρισμοί, είμαστε όλοι Αμερικανοί» και εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι όλοι οι αμερικανοί πολίτες βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων της Βοστώνης, ενώ είπε ότι όλες οι τοπικές αρχές ανταποκρίθηκαν ηρωικά σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος το έκανε και γιατί. Δεν πρέπει να φτάσουμε σε συμπεράσματα πριν έχουμε τα γεγονότα», σημείωσε.

«Θα βρούμε ποιος το έκανε και γιατί το έκανε. Όποιος είναι υπεύθυνος ή οποιαδήποτε υπεύθυνη ομάδα θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε ο Μπάρακ Ομπάμα.

«Σήμερα στη Μασαχουσέτη ήταν η ημέρα των πατριωτών που γιορτάζει το ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα των Αμερικανών. Είναι μια μέρα που προσελκύει τον κόσμο, είναι μια δυνατή πόλη, είμαι βέβαιος ότι οι κατ της Βοστώνης θα συνέλθουν θα τα καταφέρουν», κατέληξε ο Μπάρακ Ομπάμα ενώ επανέλαβε ότι «θα βρούμε ποιος το έκανε και θα λογοδοτήσουν».