Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστόνης, ανέφερε στην πρώτη επίσημη ενημέρωση των τοπικών αρχών, ότι οι εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια τους διεθνούς μαραθωνίου της πόλης και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, ήταν αποτέλεσμα «ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών που οδήγησαν σε σοβαρές σωματικές βλάβες».

Ο Εντ Ντέιβις ανέφερε, ότι οι ερευνητές της αστυνομίας που εξετάζουν τις συνθήκες, δεν συνδέουν την πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK) της πόλης, με τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά της διάρκεια του μαραθώνιου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, διαψεύδονται επίσης, οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά μέσα, ότι οι αρχές κρατούν, τουλάχιστον, έναν ύποπτο που φέρει ευθύνη για τις επιθέσεις. Ο Εντ Ντέιβις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η αστυνομία εξέτασε και ανέκρινε πολλούς αλλά δεν έχει συλλάβει κανέναν που να συνδέεται άμεσα με τις επιθέσεις».

Πάντως, στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters φαίνεται ένας άνδρας γονατισμένος με χειροπέδες και γύρω του αστυνομικοί.