Τις δραματικές στιγμές που έζησαν στη Βοστώνη την ώρα των εκρήξεων περιέγραψαν στο ΜEGA, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή», δύο Έλληνες που συμμετείχαν στον μαραθώνιο.

Η Αλεξάνδρα Χριστοδουλοπούλου δήλωσε:

«Είχα περάσει τον τερματισμό και τα μετάλλια και ήμουν γύρω στα 150-200 μέτα τη γραμμή του τερματισμού, σε έναν χώρο που δίνουν τα ρούχα στους αθλητές. Περίμενα κάποιους από τους υπόλοιπους Έλληνες και εκείνη τη στιγμή που έλεγα μήπως να πάω προς τη γραμμή του τερματισμού να τους συναντήσω, έγιναν οι δύο απανωτές εκρήξεις».

Περιγράφοντας στη συνέχεια την κατάσταση που επικράτησε μετά τις εκρήξεις, η κ. Χριστοδουλοπούλου είπε:

«Στεκόμουν μπροστά από δύο κυρίες που έδιναν οδηγίες στους αθλητές, την πρώτη στιγμή στο σημείο δεν επικράτησε πανικός, αλλά ξαφνικά είδαμε από τη γραμμή του τερματισμού μια φοβερή μάζα ανθρώπων να έρχεται καταπάνω μας και να φωνάζουν ‘τρέξτε, τρέξτε να καλυφθείτε’. Και εξαφανιστήκαμε στα στενά και όπου μπορούσε ο καθένας».

«Η έκρηξη έγινε μπροστά από τη γραμμή του τερματισμού, όχι μετά, 50 μέτρα πριν, εκεί υπάρχει μια εξέδρα… Περπάτησα αρκετή ώρα για να βρω σύνδεση στο κινητό μου τηλέφωνο, είχε κοπεί το δίκτυο σε αρκετά μεγάλη εμβέλεια» πρόσθεσε.

Ο επίσης συμμετέχων στον μαραθώνιο της Βοστώνης Δημήτρης Ανδριόπουλος δήλωσε:

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Είμαστε μια παρέα εδώ από 12 Έλληνες που πήγαμε να τρέξουμε. Εγώ είχα περάσει από το σημείο τερματισμού 9 λεπτά πριν την έκρηξη. Έτρεχα μαζί με τον μεγάλο μου τον γιο και έναν φίλο. Αλλά αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν ότι ο μικρός μου γιος ήταν ακριβώς έξω από το σημείο της έκρηξης και έφυγε όταν μας είδε και περάσαμε για να μας συναντήσει. Τη γλιτώσαμε όλοι πολύ φτηνά, είδαμε τον χάρο σε λίγη απόσταση».

Μιλώντας για τη στιγμή των εκρήξεων, ο κ. Ανδριόπουλος ανέφερε:

«Δεν είχαμε οπτική επαφή με το σημείο της έκρηξης γιατί είχαμε ήδη περπατήσει δύο τετράγωνα, ακούσαμε όμως τις δύο εκρήξεις που ήταν πολύ δυνατές και σκύψαμε ενστικτωδώς . Μετά ακούγαμε σειρήνες. Φτάσαμε με ασφάλεια στο ξενοδοχείο μας που είναι περίπου 300 μέτρα από το σημείο της έκρηξης. Μετά καταλάβαμε τι είχε γίνει και παρακολουθούσαμε το χάος στην πόλη από το δωμάτιο».

Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος μετέφερε την ανακοίνωση των αρχών ότι το γεγονός χαρακτηρίζεται ως εξελισσόμενο και την οδηγία όλοι να μείνουν στα σπίτια τους και οι επισκέπτες στα ξενοδοχεία.