Άρωμα τρομοκρατίας υπάρχει ξανά από χθες στη Βοστώνη των ΗΠΑ μετά τις τρομοκρατικές εκρήξεις στον 117ο μαραθώνιο της πόλης, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και ένα οχτάχρονο παιδί.

Εκτός από τους τρεις νεκρούς υπάρχουν 144 τραυματίες, (ανάμεσά τους οχτώ παιδιά), εκ των οποίων οι 17 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και κάποιοι έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς.

Οι δύο εκρήξεις έγιναν στο σημείο τερματισμού του μαραθωνίου με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων, ακολούθησε ακόμα μια έκρηξη και κατόπιν πυρκαγιά στην κεντρική βιβλιοθήκη (JFK) της πόλης, ενώ δύο ακόμη βόμβες απενεργοποιήθηκαν.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες τραυματίες. Η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και το Γενικό Προξενείο στη Βοστώνη βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις τοπικές αρχές στη Μασαχουσέτη.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη. Η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς υπήρξαν φόβοι ότι έχουν τοποθετηθεί και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στην πόλη

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε πως οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν πρέπει να εξάγονται βιαστικά συμπεράσματα πριν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία.

«Αλλά μην έχετε αμφιβολία, θα το φτάσουμε ως το τέλος, θα βρούμε ποιος το έκανε αυτό, θα μάθετε γιατί το έκανε» τόνισε επισημαίνοντας πως όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες μετέχουν στην έρευνα.

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε σκηνές τρόμου και σύγχυσης με ματωμένους θεατές να βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και να μεταφέρονται σε υπαίθρια ιατρεία.