Τις αιματηρές επιθέσεις στο μαραθώνιο της Βοστόνης, που στοίχισε τη ζωή σε τρεις πολίτες, καταδίκασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, χαρακτηρίζοντας τις παράλογες πράξεις σε μια ημέρα γιορτής για την πόλη.

Ο γενικός γραμματέας τόνισε πως η βία είναι «ακόμα πιο αποκρουστική όταν συμβαίνει στη διάρκεια ενός γεγονότος που είναι γνωστό ότι φέρνει κοντά ανθρώπους από όλον τον κόσμο σε ένα πνεύμα αθλητικής άμιλλας και αρμονίας».

«Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες», πρόσθεσε ο Μπαν Κι-μουν. Στο μαραθώνιο είχαν δηλώσει συμμετοχή 26.000 δρομείς από δεκάδες χώρες.

Από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την «απόλυτη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό».

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Ολάντ εκφράζει τη ζωηρή συγκίνησή του για τις εκρήξεις στην Βοστόνη και για τον πρώτο απολογισμό που κάνει λόγο για αρκετά θύματα και πολλούς τραυματίες.

«Σε αυτές τις τραγικές συνθήκες, ο πρόεδρος της Γαλλίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την απόλυτη αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ», καταλήγει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του βεβαιώνει την Ουάσινγκτον για την πλήρη κινητοποίηση των γάλλων διπλωματών στις ΗΠΑ.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες. Θέλουμε επίσης να βεβαιώσουμε τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές για την απόλυτη αλληλεγγύη μας. Το Γενικό Προξενείο μας στην Βοστόνη, η πρεσβεία μας στην Ουάσινγκτον και το σύνολο των διπλωματικών μας αποστολών στις ΗΠΑ έχουν πλήρως κινητοποιηθεί και βρίσκονται στη διάθεση των συμπατριωτών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς ζήτησε από τις νομαρχιακές αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να ενισχύσουν χωρίς καθυστέρηση τα μέτρα επιφυλακής, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών «καλούνται όλοι οι πολίτες να βρίσκονται σε κατάσταση επαγρύπνησης σε ό,τι αφορά ύποπτα πακέτα και εγκαταλειμμένες αποσκευές, χωρίς να σπείρουν τον πανικό».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.