Περιπολίες σε κάθε γωνιά της Βοστώνης κάνουν σήμερα ένοπλοι αστυνομικοί και ερευνούν τσάντες και σακίδια στα δημόσια μέσα μεταφοράς μετά την επίθεση που σκότωσε τρεις και τραυμάτισε 144.

Η περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις παραμένει σήμερα αποκλεισμένη, αλλά η υπόλοιπη πόλη λειτουργεί κανονικά.

«Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στη δουλειά τους θα παρατηρήσουν μια αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στην πόλη. Δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν απ’ αυτή την παρουσία της Εθνοφρουράς και άλλων ένοπλων αστυνομικών σε σημαντικά σημεία της πόλη», ανακοινώθηκε από το γραφείο του δημάρχου.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί και σε άλλες μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον, ενώ οι αεροπορικές αρχές απαγόρευσαν για λίγο τις πτήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Βοστώνη.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε πάντως χθες να χαρακτηρίσει το επεισόδιο τρομοκρατική επίθεση.

«Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε ποιος το έκανε και γιατί και δεν πρέπει να σπεύδουμε σε συμπεράσματα πριν να έχουμε όλα τα στοιχεία. Όμως μην απατάσθε, θα φθάσουμε ως το τέλος. Οποιαδήποτε άτομα ευθύνονται, οποιεσδήποτε οργανώσεις ευθύνονται, θα αισθανθούν όλο το βάρος της δικαιοσύνης», δήλωσε χθες ο αμερικανός πρόεδρος.

Μια αγρυπνία με κεριά προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Εκκλησία της Οδού Άρλινγκτον.