Τα συλλυπητήριά του στον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βοστώνη και του πρότεινε τη βοήθεια της Ρωσίας στην έρευνα γι’ αυτό το «βάρβαρο έγκλημα».

Σε τηλεγράφημα που έστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ ο Βλαντίμιρ Πούτιν «εκφράζει την πεποίθηση πως ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας απαιτεί τον ενεργό συντονισμό των προσπαθειών όλης της διεθνούς κοινότητας», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι «η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει σε περίπτωση ανάγκης τη βοήθειά της στην έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές».

Αποτροπιασμό και συμπαράστασή προς τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες «αυτής της τρομακτικής πράξης» εξέφρασε και η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια ύπουλη επίθεση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για μια ειρηνική αθλητική εκδήλωση», σημειώνει η κυρία Μέρκελ και εκφράζει την ελπίδα «ο δράστης ή οι δράστες να καταστεί δυνατό να λογοδοτήσουν για αυτό σύντομα».