Σε συνεχή επικοινωνία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις τοπικές αρχές στη Μασαχουσέτη βρίσκονται η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και το Γενικό Προξενείο στη Βοστώνη για να διερευνήσουν κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν Έλληνες τραυματίες από τις χθεσινοβραδινές εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου.

«Δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καμία επίσημη πληροφορία για Έλληνα τραυματία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρέσβης Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος.

«Από την πρώτη στιγμή, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, τόσο με τις τοπικές αρχές, όσο και με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι «πρώτα απ’ όλα, θελήσαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και στη συνέχεια να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο αν υπάρχει Έλληνας πολίτης ή άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στους τραυματίες».

Ο Έλληνας πρόξενος στη Βοστόνη, Ηλίας Φωτόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές της πόλης και με το Μητροπολίτη Μεθόδιο και δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ή πληροφορία για Έλληνα τραυματία.

Ο κ. Φωτόπουλος, όπως και ο κ. Παναγόπουλος, τόνισαν επίσης ότι όλοι οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο είναι καλά και βρίσκονταν μακριά από το σημείο των εκρήξεων.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του χθεσινού τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βοστώνη – για το οποίο δεν έχει αναλάβει κανείς την ευθύνη- είναι τρεις νεκροί, ανάμεσά τους ένα οκτάχρονο αγόρι και 144 τραυματίες, μεταξύ των οποίων, οκτώ παιδιά.

Σύμφωνα με τις αρχές, 17 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οκτώ τραυματίες έχουν υποστεί σοβαρούς ακρωτηριασμούς.