Η δημοτικότητα του Τραμπ αυξήθηκε στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων

Ρόλο σε αυτό έπαιξε η επίθεσή του εναντίον των βουλευτριών των Δημοκρατικών


ΚΟΣΜΟΣ
11:51
17/07/2019
Η δημοτικότητα του Τραμπ αυξήθηκε στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων
loading

Μπορεί για το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ να υπάρχουν αρκετές ενστάσεις, ωστόσο φαίνεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αυξάνει τη δημοτικότητά του στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε μέσω Twitter εναντίον τεσσάρων νέων βουλευτριών των Δημοκρατικών, που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες -πράξη που καταδίκασε χθες η Βουλή των Αντιπροσώπων, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικές» εκφράσεις σε ψήφισμά της.

Αυτό κατέδειξε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters και η οποία διενεργήθηκε σε όλες τις ΗΠΑ τη Δευτέρα (15/07) και την Τρίτη (16/07). Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των μελών των Ρεπουμπλικανών που υποστηρίζουν τον μεγιστάνα αυξήθηκε κατά 5% από την περασμένη εβδομάδα, στο 72%. Ωστόσο, υποχώρησε μεταξύ όσων δηλώνουν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και ανεξάρτητοι μετά την πολιτική θύελλα που πυροδότησε το μπαράζ προεδρικών αναρτήσεων στο Twitter.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των ανεξάρτητων, περίπου οι τρεις στους δέκα εγκρίνουν τα πεπραγμένα του Τραμπ, από τέσσερις πριν από μία εβδομάδα. Το ποσοστό του μειώθηκε κατά 2 μονάδες στις τάξεις των Δημοκρατικών.

Πάντως, η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ συνολικά παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, με το 41% των Αμερικανών να εγκρίνει τα πεπραγμένα του στο αξίωμα και το 55% να τα αποδοκιμάζει. Επίσης, τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι η στήριξη των μελών και των υποστηρικτών του GOP στον Τραμπ παραμένει ισχυρή.

Η δημοσκόπηση των Ipsos/Reuters διενεργήθηκε μέσω διαδικτύου στα αγγλικά με δείγμα 1.113 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 479 Δημοκρατικών και 406 Ρεπουμπλικάνων, σε όλη τη χώρα. Έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3% για το σύνολο του δείγματος και ±5% για τα υποσύνολα των υποστηρικτών των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει