Νέες διασώσεις μεταναστών στη Μεσόγειο

Η γερμανική ΜΚΟ Sea-Eye εντόπισε 44 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λιβύης


ΚΟΣΜΟΣ
1:30
09/07/2019
Νέες διασώσεις μεταναστών στη Μεσόγειο
loading

Το διασωστικό σκάφος Alan Kurdi της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Eye περισυνέλεξε 44 μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης σε κοινή επιχείρηση με τις αρχές της Μάλτας, ανέφερε σήμερα το βράδυ η ΜΚΟ με tweet της.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν από ένα ιδιωτικό αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για αναζήτηση μεταναστών (Colibri) να πλέουν πάνω σε μια ξύλινη βάρκα στη Μεσόγειο και μεταφέρθηκαν στο Alan Kurdi, τόνισε η μκο.

«Ένα σκάφος του μαλτέζικου Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται τώρα εν πλω για να παραλάβει τους ανθρώπους από το Alan Kurdi και να τους μεταφέρει στη στεριά», δήλωσε η Sea-Eye, χωρίς να έχει υπάρξει επιβεβαίωση για αυτό από τις μαλτέζικες αρχές.

Την Κυριακή η Μάλτα συμφώνησε να επιτρέψει σε 65 μετανάστες που είχαν διασωθεί από την Sea-Eye να αποβιβαστούν σε λιμάνι της χώρας. Η Ιταλία αρνήθηκε στο Alan Kurdi να προσεγγίσει ιταλικό λιμάνι.

Η μαλτέζικη κυβέρνηση διευκρίνισε πως κατέληξε σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους της να υποδεχθούν άλλες χώρες της ΕΕ κάποιους από τη συγκεκριμένη ομάδα μεταναστών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει