Απαγόρευσαν τη χρήση κινητών στις γυναίκες

Τις κάνουν να εγκαταλείπουν τους συζύγους τους


ΚΟΣΜΟΣ
18:58
06/12/2012
Απαγόρευσαν τη χρήση κινητών στις γυναίκες
1
loading

Το συμβούλιο ενός χωριού στο ανατολικό κρατίδιο Μπιχάρ της Ινδίας απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων στις γυναίκες λέγοντας ότι αυτά «διαφθείρουν το κοινωνικό περιβάλλον» κάνοντάς τις να εγκαταλείπουν τους συζύγους τους, μία απόφαση που προκάλεσε οργισμένες διαμαρτυρίες από ακτιβιστές.

Πέραν της απαγόρευσης, το συμβούλιο του χωριού Σουντερμπάρι, μία περιοχή που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους, ανατολικά της Πατνά, πρωτεύουσας του Μπιχάρ, θα επιβάλει εφεξής πρόστιμο 180 δολαρίων σε όποιο κορίτσι θεαθεί να μιλάει στο κινητό στο δρόμο. Οι παντρεμένες γυναίκες θα καλούνται να πληρώσουν 36,60 δολάρια.

Όπως υποστηρίζει ο Μανουβάρ Αλάμ, επικεφαλής της νεοσυσταθείσας επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με την επιβολή του μέτρου, τους τελευταίους μερικούς μήνες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εξωσυζυγικών σχέσεων και τουλάχιστον έξι γυναίκες και κορίτσια εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Αντίθετα, ο ακτιβιστής Μοχάμεντ Ισλάμ δήλωσε ότι είναι "απογοητευτικό" να αδιαφορεί το συμβούλιο του χωριού για τα πολλά πλεονεκτήματα των κινητών τηλεφώνων και να επιβάλλει αυτή την απαγόρευση για έναν μόνο λόγο.

"Θέλω το κάθε κορίτσι να έχει κινητό ώστε να μπορεί να τηλεφωνήσει σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του αν έχει πρόβλημα", λέει ο ίδιος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar katerina

    είναι ν αγανακτεις αλλα κ να τους λυπασαι για τη \"λογικη\" τους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει