Ένα μπλε τέρας είναι ο… «μπαμπούλας» του Brexit

Εξαιρετικά παραστατικός ο Ολλανδός ΥΠΕΞ όταν προειδοποίησε τους συμπατριώτες του για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.


ΚΟΣΜΟΣ
3:25
15/02/2019
Ένα μπλε τέρας είναι ο… «μπαμπούλας» του Brexit
loading

Καθώς η γραφειοκρατία δεν κατάφερε να κινητοποιήσει τις ολλανδικές επιχειρήσεις ώστε να προετοιμαστούν για το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ επέλεξε μια ανορθόδοξη τακτική για να «τρομάξει» τους συμπατριώτες του: ένα Brexit με τη μορφή ενός τεράστιου, «τέρατος».

Πριν από δύο εβδομάδες, η ολλανδική κυβέρνηση έστειλε κατεπείγουσα επιστολή σε 70.000 επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τη Βρετανία, προειδοποιώντας ότι λιγοστεύει ο χρόνος για να προετοιμαστούν ενόψει του Brexit στις 29 Μαρτίου.

Λόγω των χλιαρών αντιδράσεων, ο Μπλοκ άλλαξε τακτική.

«Έχετε ήδη ελέγξει πώς θα επηρεάσει το Brexit την εταιρεία σας;» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, προτρέποντας τους Ολλανδούς να κάνουν ένα διαδικτυακό τεστ. Στη φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτηση ο υπουργός στεκόταν όρθιος πίσω από το γραφείο του, με τα χέρια ψηλά στον αέρα. Στο ίδιο το γραφείο είχε κάνει… κατάληψη ένα τεράστιο μπλε τερας, τύπου Μάπετ, που φορούσε ένα μπλουζάκι με τη λέξη Brexit.

Για την Ολλανδία, έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Βρετανίας, ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ θα μπορούσε να έχει απρόσμενες, δυσάρεστες συνέπειες. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι περίπου 35.000 ολλανδικές εταιρείες δεν έχουν καμία εμπειρία σε ό,τι αφορά τις τελωνειακές διαδικασίες και μόνο το 18% όλων των επιχειρήσεων έχουν προετοιμαστεί για το Brexit.

Περίπου 950 τελωνειακοί θα προσληφθούν στην Ολλανδία για να καλύψουν τον επιπρόσθετο φόρτο, ιδίως στο λιμάνι του Ρότερνταμ και το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει