Ένας ιορδανός στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα κατά την ανταλλαγή πυρών με ενόπλους στη συριακή μεθόριο, το πρώτο θύμα από την πλευρά της Ιορδανίας που συνδέεται με τη συριακή κρίση, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Πηγή των ιορδανικών υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσε ότι ο δεκανέας Μοχάμεντ Αλι αλ-Μανασίρ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε μεθοριακούς στρατιώτες και μια ομάδα 16 ενόπλων μαχητών που επιχείρησαν να μπουν στη χώρα από τη Συρία. Η ίδια πηγή είπε ότι τέσσερις από τους ενόπλους σκοτώθηκαν και 12 υποχώρησαν στο συριακό έδαφος. Δεν είναι σαφές αν οι αντάρτες ήταν ιορδανοί ή σύροι.

Το περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, λίγες ώρες αφότου το Αμάν αποκάλυψε ότι απέτρεψε τρομοκρατικό σχέδιο που είχαν εκπονήσει 11 ιορδανοί εξτρεμιστές οι οποίοι συνδέονται με την αλ Κάιντα στο Ιράκ. Οι ύποπτοι φέρεται ότι είχαν σχεδιάσει επιθέσεις εναντίον πολλών δυτικών πρεσβειών στη χώρα.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντικατασκοπείας οι 11 ύποπτοι ταξίδεψαν στη Συρία, όπου εισήγαγαν λαθραία αυτόματα όπλα, εκρηκτικά και όλμους.

Οι αρχές ασφαλείας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν πιθανή σχέση ανάμεσα στις συνοριακές συγκρούσεις και τις συλλήψεις, αλλά ανακοίνωσαν ότι αμφότερες συνδέονται με τον αυξανόμενο αριθμό των ένοπλων ισλαμιστών που εισέρχονται σε συριακό έδαφος.