Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μινσκ, Λευκορωσία. Τιμούν τη μάχη του Μπερεζίνα

Άντρες ντυμένοι ως Γάλλοι στρατιώτες του 1812 συμμετέχουν στην 206η επέτειο της μάχης του Μπερεζίνα, που σήμανε την αποχώρηση του στρατού του Ναπολέοντα από τη Ρωσία.

Κερτς, Κριμαία. Η ρωσική αρκούδα βρυχάται ξανά

Ανέβηκε επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Μαύρη Θάλασσα με την Ουκρανία να ζητά τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την επίλυση της νέας στρατιωτικής κρίσης με τη Ρωσία στην περιοχή της Κριμαίας.  Οι ρωσικές αρχές απέκλεισαν στην αρχή της εβδομάδας για αρκετές ώρες το στενό Κερτς, στα ανοικτά της Κριμαίας, μετά τη σύλληψη τριών πλοίων του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Pirititi, Βραζιλία. «SOS» για τον Αμαζόνιο

Φωτογραφία απεικονίζει μια παράνομα αποψιλωμένη περιοχή στις αυτόχθονες περιοχές του Pirititi, στη λεκάνη του Αμαζονίου της Βραζιλίας.

Φρανκφούρτη, Γερμανία. Γιορτινό κλίμα στο κέντρο της Ευρώπης

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίζεται μετά το άνοιγμα της παραδοσιακής Χριστουγεννιάτικης αγοράς στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Αθήνα, Ελλάδα. Σε απεργιακούς ρυθμούς η πρωτεύουσα

Μέλη του ΠΑΜΕ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ. «Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας εργαζόμενος εκτός ΣΣΕ».

Σαντιάγο, Χιλή. Το προεδρικό φιλί

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπάστιαν Πίνερα φιλάει ένα μωρό στο διεθνές αεροδρόμιο στο Σαντιάγκο της Χιλής.

Περίπου εκατό Χιλιανοί και οι συγγενείς τους επαναπατρίστηκαν από τη Βενεζουέλα.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Το χριστουγεννιάτικο «Μεγάλο Μήλο»

Σε γιορτινό κλίμα μπήκε η Νέα Υόρκη, αφού το διάσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center φωτίζεται για 86η συνεχή χρονιά στο «Μεγάλο Μήλο».

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή. Ψάχνοντας ένα «καθαρό» καρέ

Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ περιμένουν την άφιξη των ηγετών των G20 στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Κίεβο, Ουκρανία. Το Euromaidan παραμένει επίκαιρο

Διαδηλωτές ζητούν τα αποτελέσματα της έρευνας για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Euromaidan το 2013-14, σε συγκέντρωση στο Κίεβο.