Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ιορδανίας, έπειτα από κάλεσμα των Αδελφών Μουσουλμάνων, κύριας παράταξης της αντιπολίτευσης στην Ιορδανία, με κύριο σύνθημα το αίτημα για περισσότερες μεταρρυθμίσεις στο βασίλειο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από τέμενος Αλ Χουσέινι, υψώνοντας μία τεράστια επιγραφή, στην οποία συνοψίζονταν τα αιτήματά τους: «δημοκρατικός εκλογικός νόμος, αλλαγές στο Σύνταγμα, αιρετές κυβερνήσεις, ανεξάρτητη δικαστική εξουσία, Συνταγματικό Δικαστήριο, μία αποτελεσματική μάχη κατά της διαφθοράς και να μην εμπλέκεται η Ασφάλεια στην πολιτική ζωή».

«Είναι 20 μήνες που διαδηλώνουμε και εσείς δεν έχετε καταλάβει τίποτε», «Σταματήστε να μας κλέβετε», ήταν μεταξύ των συνθημάτων στις επιγραφές. «Θέλουμε ένα Σύνταγμα προτού ξεσηκωθεί ο λαός», και «θέλουμε μεταρρύθμιση του συστήματος», ήταν κάποια από τα συνθήματα του πλήθους.

Από τον Ιανουάριο του 2011 το βασίλειο της Ιορδανίας είναι ανάστατο από αδιάκοπες διαδηλώσεις, που είναι μικρές μεν σε μέγεθος αλλά συχνές, κι αντηχούν τις κινητοποιήσεις που συγκλόνισαν πολλές μουσουλμανικές χώρες στην διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης. Οι διαδηλωτές αξιώνουν οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις, όχι ωστόσο την εκθρόνιση του βασιλέα Αμπντάλα Β’.

Σε απάντηση, ο μονάρχης ανακοίνωσε τη διάλυση του Κοινοβουλίου και προκήρυξε πρόωρες εκλογές πριν τα τέλη του έτους.